Krok 1 – Przygotować produkty: mięso wołowe starannie oczyścić z błon, pokroić na kawałki 1-2 cm. Cebulę obrać, przekroić na 4 części, ogórki przekroić na mniejsze kawałki, pieczarki osączyć z zalewy.
Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż, włożyć cebulę, zamknąć pokrywę dzbanka, posiekać – czas 6 sekund, prędkość 6.
Krok 3 – Otworzyć pokrywę, za pomocą łopatki zebrać cebulę ze ścian naczynia, przełożyć do miseczki. Do naczynia włożyć ogórki, zamknąć pokrywę dzbanka, posiekać – 5 sekund, prędkość 6
Krok 4 – Otworzyć pokrywę, za pomocą łopatki zebrać posiekane ogórki ze ścian naczynia, przełożyć do miseczki. Umyć i osuszyć dzbanek i nóż.
Krok 5 – W naczyniu miksującym umieścić nóż, włożyć mięso wołowe, dodać sól i pieprz, zmiksować – czas 15 sekund, prędkość 8.
Krok 6 – Otworzyć pokrywę, do mięsa dodać olej i wodę, wymieszać – czas 15 sekund, prędkość 3, obroty wsteczne.
Krok 7 – Otworzyć pokrywę dzbanka, przy pomocy łopatki wyjąć masę mięsną. Z masy uformować 4 okrągłe befsztyki tatarskie, obsypać je dookoła posiekaną cebulką i ogórkami, udekorować pieczarkami marynowanymi. Podawać z surowym żółtkiem i pieczywem jako przekąskę.