Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Tacos

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
do 1 h
Liczba porcji:
4
Czas smażenia:
5 min
Składniki:

• ½ kg wołowego mięsa mielonego
• czerwona cebula
• krojone pomidory z puszki
• awokado
• mały pomidor
• sok z ½ limonki
• ząbek czosnku
• kolendra
• tortilla kukurydziana
• łyżka oleju do smażenia
• sól, pieprz do smaku

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Blender kielichowy MBL-15M
Zobacz więcej
Zestaw noży na bloku magnetycznym SNS-4
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Cebulę pokroić w drobną kostkę, następnie podsmażyć na złoty kolor. Na patelnię dodać mięso i smażyć przez ok. 5 minut. Dodać pomidory z puszki i gotować aż woda odparuje.
Krok 2 – Przygotować guacamole: awokado obrać ze skóry, wyciągnąć pestkę i przełożyć do blendera. Dodać sok z limonki, ząbek czosnku i posiekane pomidory. Całość zmiksować, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 – Na patelni podsmażyć kukurydzianą tortillę, a gdy będzie już ciepła nałóżyć do niej mięsny farsz, guacamole i posypać siekaną kolendrą.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy