Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Tacos

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
do 1 h
Liczba porcji:
4
Czas smażenia:
5 min
Składniki:

• ½ kg wołowego mięsa mielonego
• czerwona cebula
• krojone pomidory z puszki
• awokado
• mały pomidor
• sok z ½ limonki
• ząbek czosnku
• kolendra
• tortilla kukurydziana
• łyżka oleju do smażenia
• sól, pieprz do smaku

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Blender kielichowy MBL-15M
Zobacz więcej
Zestaw noży na bloku magnetycznym SNS-4
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Cebulę pokroić w drobną kostkę, następnie podsmażyć na złoty kolor. Na patelnię dodać mięso i smażyć przez ok. 5 minut. Dodać pomidory z puszki i gotować aż woda odparuje.
Krok 2 – Przygotować guacamole: awokado obrać ze skóry, wyciągnąć pestkę i przełożyć do blendera. Dodać sok z limonki, ząbek czosnku i posiekane pomidory. Całość zmiksować, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 – Na patelni podsmażyć kukurydzianą tortillę, a gdy będzie już ciepła nałóżyć do niej mięsny farsz, guacamole i posypać siekaną kolendrą.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Sałatka z jajkiem i brokułem
Pasta jajeczna z serem i ogórkiem kiszonym
Zapiekane bagietki z farszem jajecznym
Ciasto drożdżowe z malinami i kruszonką
Pierś z kurczaka na kanapki
Babka majonezowa
Masło ziołowe
Makaron z łososiem w sosie śmietanowym
Szakszuka pomidorowa
Ciasto leśny mech
Faszerowane grzybki z jajek
Domowa kostka rosołowa z warzyw
Pasta z jajek i awokado