Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Tacos

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
do 1 h
Liczba porcji:
4
Czas smażenia:
5 min
Składniki:

• ½ kg wołowego mięsa mielonego
• czerwona cebula
• krojone pomidory z puszki
• awokado
• mały pomidor
• sok z ½ limonki
• ząbek czosnku
• kolendra
• tortilla kukurydziana
• łyżka oleju do smażenia
• sól, pieprz do smaku

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Blender kielichowy MBL-15M
Zobacz więcej
Zestaw noży na bloku magnetycznym SNS-4
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Cebulę pokroić w drobną kostkę, następnie podsmażyć na złoty kolor. Na patelnię dodać mięso i smażyć przez ok. 5 minut. Dodać pomidory z puszki i gotować aż woda odparuje.
Krok 2 – Przygotować guacamole: awokado obrać ze skóry, wyciągnąć pestkę i przełożyć do blendera. Dodać sok z limonki, ząbek czosnku i posiekane pomidory. Całość zmiksować, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 – Na patelni podsmażyć kukurydzianą tortillę, a gdy będzie już ciepła nałóżyć do niej mięsny farsz, guacamole i posypać siekaną kolendrą.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy