Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
30 minut
Liczba porcji:
3-4
Czas gotowania:
30 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • mieszadło
Składniki:
  • 1 kg obranych ziemniaków
  • 70 g mąki żytniej typ 720
  • 1 jajko
  • 5 g soli
  • 120 g cebuli
  • 250 g dobrej jakości kiełbasy typu Śląska
  • 100 g oleju
  • 1500 g wody
Przygotowanie:
  1. W naczyniu miksującym zamontować nóż, dodać do naczynia 1 kg obranych ziemniaków pokrojonych w mniejszą kostkę. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, rozdrobnić ziemniaki. Czas 1 minuta i 30 sekund, prędkość 5.
  2. Zdjąć pokrywę, dodać 1 całe jajko, pół łyżeczki soli i wsypać 70 g mąki żytniej typ 720. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Masę ziemniaczaną wymieszać, Czas 50 sekund, prędkość 4.
  3. Do garnka wlać 1500 g wody, wsypać pół łyżeczki soli, wodę zagotować.
  4. Łyżką nabierać nieduże porcje masy ziemniaczanej. Wkładać je do wody. Kluski gotować około 8 minut od momentu włożenia ostatniej kluski do wody.
  5. Przy pomocy łyżki cedzakowej wyławiać ugotowane kluski, wykładać je na talerze.
  6. W naczyniu miksującym zamontować nóż, dodać 120 g cebuli. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, cebulę rozdrobnić. Czas 5 sekund, prędkość 5..
  7. Zdjąć pokrywę, wyjąć nóż, zamontować mieszadło. Przy pomocy silikonowej łopatki zgarnąć cebulę ze ścianek naczynia.
  8. Do naczynia wlać 100 g oleju, dodać 250 g pokrojonej w drobną kostkę dobrej jakości kiełbasę typu Śląska.
  9. Założyć pokrywę z otwartą zaślepką, wszystko podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 10 minut, prędkość 2.
  10. Zdjąć pokrywę. Podsmażoną cebulkę z kiełbasą polać na kluski.
Udostępnij:
2.6 20 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Zupa marokańska harira
Zupa włoska minestrone
Zupa azjatycka ramen
Zapiekana cukinia po meksykańsku
Sorbet truskawkowo- bananowy
Polędwiczki z kurczaka z ryżem i parmezanem
Pieczone brzoskwinie z owsianą kruszonką
Pełnoziarniste gofry
Kurczak z ryżem i warzywami
Fit naleśniki pełnoziarniste
Filety z kurczaka po grecku
Chlebek bananowy
Bananowe placuszki owsiane
Cocktail owocowy
Limoncello
Lody melonowe
Słodki chleb pandolce
Muffinki marchewkowo-migdałowe
Czarny burger z łososiem
Dorsz na parze z cebulą i oliwkami
Sałatka z ośmiornicy
Sorbet kawowy
Kurczak w pomarańczach
Kaczka z sosem malinowym
Pizza z mortadellą i burratą
Ravioli z szynką na kremie z zielonego groszku
Tagliatelle z pesto pistacjowym
Letnia sałatka z makaronu
Risotto ze szparagami, sosem z gorgonzoli i olejem bazyliowym
Sałatka Pantesca
Sałatka z komosy ryżowej
Letnia sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Śniadaniowe placki szpinakowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
Panna cotta z sosem owocowym
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Drożdżowa strucla z jabłkami
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kawa mleczna
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
granita truskawkowa
Granita truskawkowa
Domowy krem pistacjowy
Czekolada  a’la dubajska
Domowe ciasto kataifi
Ciastka czekoladowe – Serca
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Tylko wymagane Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane dla działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Przechowują dane narzędzi analitycznych, np.: Google Analytics.
Przechowują dane związane z działaniem reklam.
Umożliwia wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.

Brak plików cookies.

Umożliwia wyświetlanie reklam spersonalizowanych.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek