Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Surówka z kalarepki i kapusty pekińskiej

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 min
Liczba porcji:
3
Przepis dla:
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • tarcza
Składniki:
  • 200 g kapusty pekińskiej
  • 1 duża kalarepka (ok. 230 g)
  • 100 g świeżego ogórka
  • 50 g papryki świeżej
  • 0,5 puszki kukurydzy
  • 2 łyżki gęstego majonezu (60 g)
  • sól, pieprz do smaku
  • świeży koperek do posypania
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Zestaw noży SNS-3
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Przygotować warzywa: kapustę pekińską pokroić na małe kawałki, włożyć do miski. Kalarepkę obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Ogórek obrać, przekroić na kilka części. 

Krok 2 – W naczyniu miksującym założyć nóż, włożyć paprykę i ogórek, zamknąć dzbanek pokrywą dzbanka, zamknąć zaślepkę. Miksować – czas 5 sekund, prędkość 5.

Krok 3 – Otworzyć pokrywę, z naczynia miksującego usunąć nóż, założyć trzpień do montażu tarczy i tarczę do tarcia. Zamknąć dzbanek pokrywą tarczy.

Krok 4 – Zetrzeć kalarepkę popychając ją popychaczem – czas 10 sekund, prędkość 6.

Krok 5 – Otworzyć pokrywę, usunąć tarczę i trzpień. Za pomocą łopatki dodać warzywa do posiekanej kapusty. Dodać majonez, kukurydzę, sól i pieprz. Starannie  wymieszać, wyporcjować, posypać koperkiem.   

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy