Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Strogonow drobiowy z warzywami

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
4
Czas gotowania:
30 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • mieszadło
Składniki:
  • 400 g filety z piersi kurczaka
  • 100 g cebuli
  • 300 g pieczarek
  • 200 g czerwonej papryki
  • 50 g masła
  • 30 g oleju
  • 500 g passaty pomidorowej
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • 10 g soli
  • pół łyżeczki papryki mielonej ostrej
Przygotowanie:
  1. W naczyniu miksującym zamontować nóż, dodać 100 g cebuli. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Rozdrobnić warzywa. Czas 5 sekund, prędkość 5.
  2. Zdjąć pokrywę, wyjąć nóż, zamontować mieszadło. Przy pomocy silikonowej łopatki zgarnąć wszystko ze ścianek naczynia.
  3. Dodać 50 g masła i 30 g oleju. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Podsmażyć cebulę. Temperatura 100°C, czas 3 minuty, prędkość 1.
  4. Zdjąć pokrywę, dodać 400 g filetu z piersi kurczaka pokrojonego w większą kostkę. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Wszystko podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 6 minut, prędkość 1.
  5. Zdjąć pokrywę. Dodać 200 g papryki czerwonej pokrojonej w cienkie paseczki i 300 g pieczarek pokrojonych w plasterki. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Ponownie wszystko podsmażać. Temperatura 100°C, czas 6 minut, prędkość 1.
  6. Zdjąć pokrywę. Wlać 500 g passaty pomidorowej, 30 g koncentratu pomidorowego, wsypać 10 g soli, 5 g papryki mielonej słodkiej i pół łyżeczki papryki mielonej ostrej. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Całość gotować. Temperatura 100°C, czas 15 minut, prędkość 1.
  7. Zdjąć pokrywę, strogonow wylewać do miseczek. Podawać z pieczywem lub ryżem.
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy