Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi i parmezanem

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
3-4
Czas smażenia:
15 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • mieszadło
Składniki:
  • 170 g makaronu spaghetti
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 350 g pomidorków koktajlowych
  • 10 g czosnku
  • 30 g cebuli
  • szczypta soli
  • szczypta czarnego mielonego pieprzu
  • tarty parmezan do posypania na wierzch
Przygotowanie:
  1. 170 g makaronu spaghetti ugotować w garnku z osoloną wodą według instrukcji na opakowaniu. Ugotowany makaron odcedzić na sitku, a następnie przełożyć go ponownie do garnka.
  2. W naczyniu miksującym zamontować nóż, odważyć 30 g cebuli i 10 g czosnku. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, rozdrobnić warzywa. Czas 5 sekund, prędkość 5.
  3. Zdjąć pokrywę, wyjąć nóż, zamontować mieszadło. Przy pomocy silikonowej łopatki zgarnąć wszystko ze ścianek naczynia.
  4. Do naczynia wlać 50 g oliwy z oliwek. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, podsmażyć wszystko. Temperatura 100°C, czas 3 minuty, prędkość 1.
  5. Zdjąć pokrywę, dodać przekrojone na pół 350 g pomidorków koktajlowych, wsypać szczyptę soli i szczyptę pieprzu czarnego mielonego. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, wszystko razem podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 7 minut, prędkość 1.
  6. Zdjąć pokrywę. Całą zawartość naczynia wlać do garnka z ugotowanym makaronem spaghetti, wszystko razem wymieszać.
  7. Makaron po przełożeniu na talerz posypać z wierzchu tartym parmezanem.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Koktajl z mango i mlekiem kokosowym
Asesh – napój z granatów
Pieczone falafele z sosem tahini
Wątróbka po nelsońsku
Pizzerinki z ciasta francuskiego
Ciasto marchewkowe
Naleśniki szpinakowe
Zupa meksykańska
Zupa gulaszowa
Makaron z krewetkami, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi
Zapiekanka z kaszy gryczanej
Zapiekanka z tortellini i kiełbasą
Potrawka z kurczaka z ryżem
Pizzerinki z pieczarkami, szynką i serem
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Smoothie bananowo – gruszkowe
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Korzenne ciasto z cukinią
Muffinki z dynią
Jabłka smażone w cieście naleśnikowym
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Ciasto pomarańczowo-migdałowe
Mus jabłkowy
Kruche rogaliki z marmoladą
Pączki tradycyjne
Oponki serowe
Sałatka włoska