Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Sos beszamelowy

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 min
Liczba porcji:
6-8
Czas gotowania:
5 min
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • motylek
Składniki:
  • 500 ml mleka
  • 50 g masła
  • 50 g mąki pszennej
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • szczypta pieprzu
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Wskazówki:

Sos beszamelowy doskonale pasuje do zapiekanek: warzywnych, makaronowych, z dodatkiem mięsa mielonego.

Przygotowanie:

Krok 1 – W naczyniu miksującym umieścić  motylek. Wlać mleko, dodać wszystkie pozostałe składniki sosu. Zamknąć naczynie pokrywą dzbanka z zamkniętą zaślepką, gotować sos – temperatura 100˚C, czas 6 minut, prędkość  2.

Krok 2 – Otworzyć pokrywę dzbanka, spróbować  sos, ewentualnie doprawić wg własnego gustu.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Sałatka z jajkiem i brokułem
Pasta jajeczna z serem i ogórkiem kiszonym
Zapiekane bagietki z farszem jajecznym
Ciasto drożdżowe z malinami i kruszonką
Pierś z kurczaka na kanapki
Babka majonezowa
Masło ziołowe
Makaron z łososiem w sosie śmietanowym
Szakszuka pomidorowa
Ciasto leśny mech
Faszerowane grzybki z jajek
Domowa kostka rosołowa z warzyw
Pasta z jajek i awokado