Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Smoothie zielone śniadaniowe

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 min
Liczba porcji:
4
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 1 duży, dojrzały banan
  • 200 g świeżego ogórka
  • 1 szt dojrzałego awokado
  • 50 g świeżego szpinaku (1 duża garść)
  • 1 czubata łyżka płatków owsianych błyskawicznych
  • 500 ml mleka roślinnego (np. migdałowe)
  • Sok z 0,5 cytryny
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Zestaw noży na bloku magnetycznym SNS-4
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Przygotować produkty: banana obrać, pokroić na mniejsze kawałki, awokado przekroić wzdłuż na pół, usunąć pestkę, obrać ze skóry. Ogórek pokroić na mniejsze kawałki, szpinak opłukać pod bieżącą wodą.

Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż, włożyć wszystkie składniki smoothie. Zamknąć pokrywą dzbanka z zamkniętą zaślepką. Zmiksować – czas 40 sekund, prędkość 10.

Krok 3 – Zmiksować ponownie – czas 30 sekund, prędkość 12.

Krok 4 – Podawać w wysokich szklankach od razu po przygotowaniu.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy