Przepis nadesłany przez: Megi
Dodaj do ulubionych
Favorite

Smoothie z kiwi, awokado i imbirem

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
4
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 50 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 3 kiwi
  • 1 awokado
  • 10 g korzenia imbiru
  • 200 g wody kokosowej
Dodatkowe:

sok z cytryny

Wskazówki:

Zamiast wody kokosowej można dodać wodę niegazowaną i sok z cytryny.

Przygotowanie:
  1. 3 kiwi, 1 dojrzałe awokado obrać i pokroić na kawałki, 10 g świeżego imbiru obrać i pokroić na 2 mm plastry.
  2. Do naczynia miksującego włożyć nóż, włożyć  50 g liści szpinaku,  pokrojone 3 kiwi, 1 awokado, 10 g korzenia imbiru, 30 g płynnego miodu, wlać 200 g wody kokosowej lub wody niegazowanej. Można dodać sok z cytryny. Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką –  zmiksować czas 2 minuty, prędkość 10.
  3. Zdjąć pokrywę, przygotowane smoothie przelać do szklanek.
Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy