Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Smoothie truskawkowe z melonem

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 min. + mrożenie bananów ok. 90 min
Liczba porcji:
2-3
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:

1 nieduży melon różowy (ok 750 g, po obraniu 400g)

200 g mrożonych truskawek

200 ml wody niegazowanej

1 łyżka miodu

2 łyżki soku z cytryny

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Blender kielichowy MBL-15M
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Przygotować produkty: Melon umyć, przekroić na pół. Za pomocą łyżki wydrążyć gniazdo nasienne. Melon obrać, pokroić na mniejsze kawałki.

Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż, włożyć 400 g pokrojonego na kawałki melona, dodać 200 g mrożonych truskawek, włożyć 1 łyżkę miodu i 2 łyżki soku z cytryny. Wlać 200 ml wody niegazowanej. Zamknąć pokrywą dzbanka z zamkniętą zaślepką. Zmiksować – czas 30 sekund, prędkość 10.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy