Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Smalec mięsny

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
20 pajd
Czas gotowania:
35 minut
Przepis dla:
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 500 g słoniny
  • 500 g mięsa wieprzowego
  • 80 g cebuli
  • 20 g czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego
Wskazówki:

Można kupić zmieloną słoninę oraz mięso wieprzowe.

Przygotowanie:
  1. Do naczynia miksującego założyć nóż. Wrzucić 80 g cebuli pokrojonej na mniejsze kawałki oraz 20 g czosnku. Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką. Posiekać – czas 10 sekund, obroty 6.
  2. Otworzyć pokrywę dzbanka i za pomocą łopatki przełożyć cebulę i czosnek do innego naczynia.
  3. Do dzbanka założyć nóż. Wrzucić wymieszane ze sobą około 300-350 g pokrojonej w kostkę słoniny oraz pokrojonego w kostkę mięsa wieprzowego. Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką. Zmiksować – czas 30 sekund, obroty 10 .
  4. Otworzyć pokrywę dzbanka, wyjąć zmiksowane mięso i słoninę, a następnie włożyć resztę słoniny i mięsa powtórzyć czynność. Ten etap można pominąć jeśli mamy zmieloną słoninę i mięso.
  5. Otworzyć pokrywę dzbanka dodać posiekaną cebulę , czosnek, 1 łyżeczkę soli oraz 2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego. Gotujemy – temperatura 100°C, czas 30 minut, obroty 3.
  6. Otworzyć pokrywę dzbanka i przełożyć smalec do odpowiedniego naczynia. Czekamy aż wystygnie, następnie chowamy do lodówki.
Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy