Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Śledzie w oleju z cebulą i papryką

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15 minut
Liczba porcji:
2-3 osoby
Czas gotowania:
3 minuty
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • mieszadło
Składniki:
  • 500 g śledzi solonych typu matias
  • 1000 g wody do moczenia śledzi
  • 250 g cebuli
  • 120 g czerwonej papryki
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 4 ziarna czarnego pieprzu
  • około 350 g oleju słonecznikowego
Dodatkowe:

2 słoiki o pojemności 350 ml

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. 500 g śledzi solonych typu matias przełożyć do miski, zalać je 1000 g wody, odstawić na około 30 minut (jeśli śledzie są bardzo słone to po 30 minutach należy wylać z nich wodę i zalać kolejną, ponownie odstawić na około 30 minut).
  2. Wypłukane śledzie odlać z wody, osuszyć. Pokroić je na mniejsze kawałki.
  3. 250 g cebuli obrać, pokroić w piórka.
  4. W naczyniu miksującym zamontować mieszadło, wlać 50 g oleju, dodać pokrojoną w piórka cebulę. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, cebulę zeszklić. Temperatura 100°C, czas 4 minuty, prędkość 1.
  5. Zdjąć pokrywę, cebulę przełożyć do miseczki, odstawić do przestudzenia.
  6. W międzyczasie 120 g czerwonej papryki pokroić w cienkie paseczki.
  7. Do każdego słoika układać na przemiennie warstwami cebulę, paprykę i śledzie.
  8. Do każdego słoika włożyć po 1 liściu laurowym, po 2 ziarna ziela angielskiego i 2 ziarna czarnego pieprzu.
  9. Tak przygotowane słoiki zalać 300 g oleju słonecznikowego (olej w całości musi zakryć zawartość słoika).
  10. Słoiki mocno zakręcić pokrywką, wstawić do lodówki na minimum 24 godziny, aby wszystkie smaki się przegryzły.
Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Zupa grochowa
Płatki ryżowe z prażonym jabłkiem i cynamonem
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Krokiety ziemniaczane z farszem pieczarkowym
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Jaglanka z masłem orzechowym i bananem
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pieczeń rzymska z jajkiem
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Pasztet z selera i warzyw
Śniadaniowe placki szpinakowe
Wegańska pasta z czerwonej fasoli
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Tylko wymagane Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane dla działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Przechowują dane narzędzi analitycznych, np.: Google Analytics.
Przechowują dane związane z działaniem reklam.
Umożliwia wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.

Brak plików cookies.

Umożliwia wyświetlanie reklam spersonalizowanych.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek