Przepis nadesłany przez: Natalia D.
Dodaj do ulubionych
Favorite

Sernikobrownie

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
16
Czas pieczenia:
45 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 4 jajka
  • 185 g mąki tortowej
  • 110 g cukru
  • 4 łyżki kakao
  • 75 g oleju
  • 90 g mleka

MASA SEROWA:

  • 500 g sera z wiaderka
  • 30 g proszku budyniu śmietankowego
  • 110 g cukru
Dodatkowe:

Forma kwadratowa 22×22 cm

Wskazówki:

Formę kwadratową 22×22 cm (lub podobną) posmarować margaryną do pieczenia i wyłożyć papierem.

Przygotowanie:
  1. Blaszkę o wymiarach 22×22 cm wyłożyć papierem do pieczenia i odstawić.
  2. Piekarnik nagrzać do 180°C.
  3. Do naczynia miksującego założyć nóż, wbić 4 jajka i 110 g cukru. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Ucierać–  1 minutę, prędkość 6.
  4. Otworzyć pokrywę, dodać 75 g oleju, 90 g mleka, 4 łyżki kakao, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 185 g mąki. Wymieszać czas 30 sekund, prędkość 5.
  5. Ciasto przelać do przygotowanej wcześniej blaszki. Naczynie miksujące umyć i wytrzeć do sucha.
  6. Do naczynia miksującego założyć nóż, włożyć 500 g twarogu z wiaderka, 30 g budyniu śmietankowego oraz 110 g cukru. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Wymieszać czas 30 sekund, prędkość 5.
  7. Masę serową wykładać łyżką na ciasto.
  8. Piec w 180°C  góra-dół przez 45 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, pozostawić ciasto jeszcze przez 10 minut, a następnie wyjąć i zostawić do ostudzenia.
Udostępnij:
4.1 16 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Cocktail owocowy
Limoncello
Lody melonowe
Słodki chleb pandolce
Muffinki marchewkowo-migdałowe
Czarny burger z łososiem
Dorsz na parze z cebulą i oliwkami
Sałatka z ośmiornicy
Sorbet kawowy
Kurczak w pomarańczach
Kaczka z sosem malinowym
Pizza z mortadellą i burratą
Ravioli z szynką na kremie z zielonego groszku
Tagliatelle z pesto pistacjowym
Letnia sałatka z makaronu
Risotto ze szparagami, sosem z gorgonzoli i olejem bazyliowym
Sałatka Pantesca
Sałatka z komosy ryżowej
Letnia sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Śniadaniowe placki szpinakowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
Panna cotta z sosem owocowym
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Drożdżowa strucla z jabłkami
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kawa mleczna
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
granita truskawkowa
Granita truskawkowa
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Tylko wymagane Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane dla działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Przechowują dane narzędzi analitycznych, np.: Google Analytics.
Przechowują dane związane z działaniem reklam.
Umożliwia wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.

Brak plików cookies.

Umożliwia wyświetlanie reklam spersonalizowanych.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek