Przepis nadesłany przez: Natalia D.
Dodaj do ulubionych
Favorite

Sernikobrownie

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
16
Czas pieczenia:
45 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 4 jajka
  • 185 g mąki tortowej
  • 110 g cukru
  • 4 łyżki kakao
  • 75 g oleju
  • 90 g mleka

MASA SEROWA:

  • 500 g sera z wiaderka
  • 30 g proszku budyniu śmietankowego
  • 110 g cukru
Dodatkowe:

Forma kwadratowa 22×22 cm

Wskazówki:

Formę kwadratową 22×22 cm (lub podobną) posmarować margaryną do pieczenia i wyłożyć papierem.

Przygotowanie:
  1. Blaszkę o wymiarach 22×22 cm wyłożyć papierem do pieczenia i odstawić.
  2. Piekarnik nagrzać do 180°C.
  3. Do naczynia miksującego założyć nóż, wbić 4 jajka i 110 g cukru. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Ucierać–  1 minutę, prędkość 6.
  4. Otworzyć pokrywę, dodać 75 g oleju, 90 g mleka, 4 łyżki kakao, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 185 g mąki. Wymieszać czas 30 sekund, prędkość 5.
  5. Ciasto przelać do przygotowanej wcześniej blaszki. Naczynie miksujące umyć i wytrzeć do sucha.
  6. Do naczynia miksującego założyć nóż, włożyć 500 g twarogu z wiaderka, 30 g budyniu śmietankowego oraz 110 g cukru. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Wymieszać czas 30 sekund, prędkość 5.
  7. Masę serową wykładać łyżką na ciasto.
  8. Piec w 180°C  góra-dół przez 45 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, pozostawić ciasto jeszcze przez 10 minut, a następnie wyjąć i zostawić do ostudzenia.
Udostępnij:
4.2 14 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką