Formę kwadratową 22×22 cm (lub podobną) posmarować margaryną do pieczenia i wyłożyć papierem.
Przygotowanie:
Blaszkę o wymiarach 22×22 cm wyłożyć papierem do pieczenia i odstawić.
Piekarnik nagrzać do 180°C.
Do naczynia miksującego założyć nóż, wbić 4 jajka i 110 g cukru. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Ucierać– 1 minutę, prędkość 6.
Otworzyć pokrywę, dodać 75 g oleju, 90 g mleka, 4 łyżki kakao, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 185 g mąki. Wymieszać czas 30 sekund, prędkość 5.
Ciasto przelać do przygotowanej wcześniej blaszki. Naczynie miksujące umyć i wytrzeć do sucha.
Do naczynia miksującego założyć nóż, włożyć 500 g twarogu z wiaderka, 30 g budyniu śmietankowego oraz 110 g cukru. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Wymieszać czas 30 sekund, prędkość 5.
Masę serową wykładać łyżką na ciasto.
Piec w 180°C góra-dół przez 45 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, pozostawić ciasto jeszcze przez 10 minut, a następnie wyjąć i zostawić do ostudzenia.
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.