Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Serek śniadaniowy z awokado z łososiem wędzonym

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 min
Liczba porcji:
4
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 200 g sera białego półtłustego
  • 100 g łososia wędzonego
  • 1 szt dojrzałego awokado
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • szczypta soli i pieprzu do smaku
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Zestaw noży SNS-3
Zobacz więcej
Zestaw młynków ręcznych do przypraw SMP-09
Zobacz więcej
Wskazówki:

Pastę należy podać od razu po zrobieniu. Podczas przechowywania awokado (pasta) ciemnieje.

Przygotowanie:

Krok 1 – Przygotować produkty: łososia wędzonego pokroić na mniejsze części. Awokado naciąć wzdłuż na pół, usunąć pestkę, obrać ze skórki, podzielić na 4 części.

Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż, włożyć łososia, zamknąć pokrywę dzbanka, posiekać – czas 10 sekund, prędkość 4.

Krok 3 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki zebrać łososia  ze ścianek naczynia. Dodać pokruszony biały ser i awokado, sok z cytryny oraz sól i pieprz. Zamknąć pokrywę dzbanka, wymieszać pastę – czas 12 sekund, prędkość 4.

Krok 4 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki przełożyć pastę do innego naczynia.

Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Bułka z humusem buraczanym i warzywami
Omlety biszkoptowe ze śmietaną
Zapiekane bagietki z farszem jajecznym
Ciasto drożdżowe z malinami i kruszonką
Pierś z kurczaka na kanapki
Ciasto leśny mech
Babka Zebra
Babka Zebra
babka pomarańczowa
Wegańska drożdżowa babka pomarańczowa
Babka piaskowa
Babka drożdżowa
Babeczki bananowo-czekoladowe
Cannelloni ze szpinakiem
Placki śniadaniowe z serka ricotta