Przepis nadesłany przez: Joanna S
Dodaj do ulubionych
Favorite

Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15 minut
Liczba porcji:
2
Czas smażenia:
10 minut
Składniki:

    • 2 filety tuńczyka

    • 1 awokado

    • Sok z 1 limonki

    • 1 ogórek

    • 1 cebula

    • Kilka pomidorków koktajlowych

    • Sos winegret (olej, ocet balsamiczny, musztarda Dijon, sól i pieprz do smaku)

    • Oliwa lub olej

Dodatkowe:
  • Kiełki, marchewka, sałata do dekoracji (opcjonalnie)
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Bambusowa deska do krojenia SDB-3
Zobacz więcej
Komplet garnków MGK-18
Zobacz więcej
Patelnia MPC-24/10/01
Zobacz więcej
Wskazówki:

Świeży tuńczyk można zastąpić tuńczykiem z puszki/słoika

Przygotowanie:
  1. Awokado 1 szt. umyj, obierz ze skóry, pozbądź się pestki, a następnie pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny.
  2. Pomidory koktajlowe, 1 cebulę, 1 ogórka umyj i pokrój na kawałki, przełóż do miski razem z awokado.
  3. Na rozgrzanej patelni z oliwą/olejem usmaż 2 filety tuńczyka przez około 3-4 minuty z każdej strony.
  4. W dużej misce połącz wszystkie składniki i polej sokiem z limonki.
  5. Składniki sosu wymieszaj ze sobą do uzyskania jednolitej konsystencji (olej+ ocet balsamiczny +musztarda +sól i pieprz)
  6. Sałatkę dopraw sosem winegret udekoruj kiełkami, plastrami marchewki, sałatą).
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Cocktail owocowy
Limoncello
Lody melonowe
Słodki chleb pandolce
Muffinki marchewkowo-migdałowe
Czarny burger z łososiem
Dorsz na parze z cebulą i oliwkami
Sałatka z ośmiornicy
Sorbet kawowy
Kurczak w pomarańczach
Kaczka z sosem malinowym
Pizza z mortadellą i burratą
Ravioli z szynką na kremie z zielonego groszku
Tagliatelle z pesto pistacjowym
Letnia sałatka z makaronu
Risotto ze szparagami, sosem z gorgonzoli i olejem bazyliowym
Sałatka Pantesca
Sałatka z komosy ryżowej
Letnia sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Śniadaniowe placki szpinakowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Panna cotta z sosem owocowym
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Drożdżowa strucla z jabłkami
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kawa mleczna
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
granita truskawkowa
Granita truskawkowa
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Tylko wymagane Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane dla działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Przechowują dane narzędzi analitycznych, np.: Google Analytics.
Przechowują dane związane z działaniem reklam.
Umożliwia wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.

Brak plików cookies.

Umożliwia wyświetlanie reklam spersonalizowanych.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek