Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Sałatka z jajkiem i brokułem

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
1
Czas gotowania:
15 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • naczynie do gotowania na parze
Składniki:
  • 200 g brokuł
  • jajko
  • 60 g jogurtu naturalnego
  • 50 g papryki czerwonej
  • 40 g makaronu pełnoziarnistego
  • 5 g koperku
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Wskazówki:

KCAL 334, B: 22.4, T:8.4, W:45.1

Przygotowanie:
  1. Przygotuj produkty: umyj brokuł, podziel na mniejsze części. Paprykę pokrój w kostkę,
    koperek na drobno. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Jajko ugotuj według
    własnych preferencji.
  2. Brokuł włożyć do głębokiego naczynia do gotowania na parze. Do naczynia miksującego
    wlać 300 g wody. Ustawić pojemnik do gotowania na parze z brokułami. Zagotować wodę –
    temperatura 110 stopni, czas 15 minut, prędkość 1.
  3. Zdjąć pojemnik do gotowania na parze, brokuły ostudzić.
  4. Wszystkie produkty ze sobą łączymy.
Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ala

W wersji niskowęglowodanowej (beż makaronu i z majonezem zamiast jogurtu) też smakowała wybornie.
Polecam.

Zobacz również
Koktajl z mango i mlekiem kokosowym
Asesh – napój z granatów
Pieczone falafele z sosem tahini
Wątróbka po nelsońsku
Pizzerinki z ciasta francuskiego
Ciasto marchewkowe
Naleśniki szpinakowe
Zupa meksykańska
Zupa gulaszowa
Makaron z krewetkami, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi
Zapiekanka z kaszy gryczanej
Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi i parmezanem
Zapiekanka z tortellini i kiełbasą
Potrawka z kurczaka z ryżem
Pizzerinki z pieczarkami, szynką i serem
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Smoothie bananowo – gruszkowe
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Korzenne ciasto z cukinią
Muffinki z dynią
Jabłka smażone w cieście naleśnikowym
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Ciasto pomarańczowo-migdałowe
Mus jabłkowy
Kruche rogaliki z marmoladą
Pączki tradycyjne
Oponki serowe
Sałatka włoska