Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Sałatka z indyka

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
ok. 10 minut
Liczba porcji:
2
Składniki:
  • 25 dag szynki z indyka
  • 1 biała część pora
  • 2 cebule dymki
  • 1 czerwony grejpfrut
  • sól
  • oregano
  • 2 łyżki majonezu

 

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Bambusowa deska do krojenia SDB-3
Zobacz więcej
Zestaw noży SNS-3
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. Umyty por pokroić w plastry, cebule dymki pokroić w talarki a szczypiorek posiekać.
  2. Pomarańcze i grejpfrut obrać, podzielić na cząstki, usunąć błonki i pestki. Każdą cząstkę przekroić na pół.
  3. Wszystkie składniki ułożyć w salaterce, oprószyć solą, oregano, wymieszać.
  4. Szynkę z indyka pokroić w cienkie plastry, ułożyć na wierzchu sałatki, udekorować kleksami majonezu. Schłodzić.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Koktajl z mango i mlekiem kokosowym
Asesh – napój z granatów
Pieczone falafele z sosem tahini
Wątróbka po nelsońsku
Pizzerinki z ciasta francuskiego
Ciasto marchewkowe
Naleśniki szpinakowe
Zupa meksykańska
Zupa gulaszowa
Makaron z krewetkami, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi
Zapiekanka z kaszy gryczanej
Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi i parmezanem
Zapiekanka z tortellini i kiełbasą
Potrawka z kurczaka z ryżem
Pizzerinki z pieczarkami, szynką i serem
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Smoothie bananowo – gruszkowe
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Korzenne ciasto z cukinią
Muffinki z dynią
Jabłka smażone w cieście naleśnikowym
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Ciasto pomarańczowo-migdałowe
Mus jabłkowy
Kruche rogaliki z marmoladą
Pączki tradycyjne
Oponki serowe
Sałatka włoska