Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Sałatka z indyka

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
ok. 10 minut
Liczba porcji:
2
Składniki:
  • 25 dag szynki z indyka
  • 1 biała część pora
  • 2 cebule dymki
  • 1 czerwony grejpfrut
  • sól
  • oregano
  • 2 łyżki majonezu

 

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Bambusowa deska do krojenia SDB-3
Zobacz więcej
Zestaw noży SNS-3
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. Umyty por pokroić w plastry, cebule dymki pokroić w talarki a szczypiorek posiekać.
  2. Pomarańcze i grejpfrut obrać, podzielić na cząstki, usunąć błonki i pestki. Każdą cząstkę przekroić na pół.
  3. Wszystkie składniki ułożyć w salaterce, oprószyć solą, oregano, wymieszać.
  4. Szynkę z indyka pokroić w cienkie plastry, ułożyć na wierzchu sałatki, udekorować kleksami majonezu. Schłodzić.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Bułka z humusem buraczanym i warzywami
Omlety biszkoptowe ze śmietaną
Zapiekane bagietki z farszem jajecznym
Ciasto drożdżowe z malinami i kruszonką
Pierś z kurczaka na kanapki
Ciasto leśny mech
Babka Zebra
Babka Zebra
babka pomarańczowa
Wegańska drożdżowa babka pomarańczowa
Babka piaskowa
Babka drożdżowa
Babeczki bananowo-czekoladowe
Cannelloni ze szpinakiem
Placki śniadaniowe z serka ricotta