Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Sałatka śledziowa z papryką

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15 minut
Liczba porcji:
4
Czas gotowania:
13 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • koszyczek
Składniki:
  • 3 jajka
  • 300 g śledzi typu matiasy
  • 120 g czerwonej papryki
  • 130 g kiszonych ogórków
  • 70 g jabłka
  • 40 g cebuli
  • 2 łyżki majonezu
  • garść świeżego koperku
  • 2-3 szczypty czarnego mielonego pieprzu
  • 1300 g wody
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Komplet garnków MGK-18
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. Do naczynia miksującego włożyć koszyczek, a do niego 3 jajka. Wlać 1300 g wody. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, ugotować jajka na twardo. Opcja na parze, czas 10 minut.
  2. Zdjąć pokrywę, przy pomocy miarki wyjąć koszyk, jajka ostudzić, obrać ze skorupki.
  3. W naczyniu miksującym zamontować nóż. Włożyć 40 g cebuli, założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, cebulę drobno posiekać. Czas 5 sekund, prędkość 5.
  4. Zdjąć pokrywę, cebulę przełożyć do miski.
  5. 300 g śledzi typu matias zalać zimną wodą, odstawić na 30 minut, aby ryby wypłukały się i nie były takie słone.
  6. W mniejszą kostkę pokroić: 3 jajka ugotowane na twardo, 300 g śledzi typu matias (osuszone z wody na ręczniku papierowym), 120 g czerwonej papryki, 130 g ogórków kiszonych, 70 g obranego ze skórki jabłka.
  7. Wszystkie pokrojone składniki wsypać do miski z cebulą, dodać garść posiekanego koperku, 2-3 szczypty czarnego mielonego pieprzu i 2 łyżki majonezu. Wszystko razem dokładnie wymieszać.
  8. Sałatkę wstawić do lodówki na 2-3 godziny, aby wszystkie smaki się ze sobą połączyły.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Zupa grochowa wege
Płatki ryżowe z prażonym jabłkiem i cynamonem
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Krokiety ziemniaczane z farszem pieczarkowym
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Jaglanka z masłem orzechowym i bananem
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pieczeń rzymska z jajkiem
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Pasztet z selera i warzyw
Śniadaniowe placki szpinakowe
Wegańska pasta z czerwonej fasoli
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką