Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Sałatka śledziowa z papryką

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15 minut
Liczba porcji:
4
Czas gotowania:
13 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
Składniki:
  • 3 jajka
  • 300 g śledzi typu matiasy
  • 120 g czerwonej papryki
  • 130 g kiszonych ogórków
  • 70 g jabłka
  • 40 g cebuli
  • 2 łyżki majonezu
  • garść świeżego koperku
  • 2-3 szczypty czarnego mielonego pieprzu
  • 1300 g wody
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Komplet garnków MGK-18
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. Do naczynia miksującego włożyć koszyczek, a do niego 3 jajka. Wlać 1300 g wody. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, ugotować jajka na twardo. Opcja na parze, czas 10 minut.
  2. Zdjąć pokrywę, przy pomocy miarki wyjąć koszyk, jajka ostudzić, obrać ze skorupki.
  3. W naczyniu miksującym zamontować nóż. Włożyć 40 g cebuli, założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, cebulę drobno posiekać. Czas 5 sekund, prędkość 5.
  4. Zdjąć pokrywę, cebulę przełożyć do miski.
  5. 300 g śledzi typu matias zalać zimną wodą, odstawić na 30 minut, aby ryby wypłukały się i nie były takie słone.
  6. W mniejszą kostkę pokroić: 3 jajka ugotowane na twardo, 300 g śledzi typu matias (osuszone z wody na ręczniku papierowym), 120 g czerwonej papryki, 130 g ogórków kiszonych, 70 g obranego ze skórki jabłka.
  7. Wszystkie pokrojone składniki wsypać do miski z cebulą, dodać garść posiekanego koperku, 2-3 szczypty czarnego mielonego pieprzu i 2 łyżki majonezu. Wszystko razem dokładnie wymieszać.
  8. Sałatkę wstawić do lodówki na 2-3 godziny, aby wszystkie smaki się ze sobą połączyły.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy