Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Ryba w zalewie pomidorowej

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15 minut
Liczba porcji:
składniki na 2 litrowe słoiki
Czas gotowania:
15 minut gotowania zalewy+ 10 minut smażenia ryby
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • mieszadło
Składniki:
  • 1300 g filetów rybnych, np. z dorsza
  • mąka do obtoczenia ryby
  • olej do smażenia ryby
  • 2 litrowe słoiki

Zalewa:

  • 1200 g wody
  • 300 g octu spirytusowego 10%
  • 80 g koncentratu pomidorowego
  • 120 g cebuli
  • 50 g oleju
  • 6 kulek ziela angielskiego
  • 6 ziarenek czarnego pieprzu
  • 6 liści laurowych
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Komplet garnków MGK-18
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. 1300 g filetów rybnych pokroić na mniejsze kawałki (większe filety pokroić na 3 kawałki, mniejsze na pół). Każdy kawałek ryby obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej, smażyć ryby na rumiano z obu stron.
  2. Usmażone ryby przełożyć po połowie do dwóch litrowych słoików.
  3. 120 g cebuli pokroić w piórka. W naczyniu miksującym zamontować mieszadło. Wlać 50 g oleju, dodać pokrojoną cebulę. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, podsmażyć cebulę. Temperatura 100°C, czas 3 minuty, prędkość 1.
  4. Zdjąć pokrywę, dodać 80 g koncentratu pomidorowego. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, ponownie wszystko podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 1 minuta, prędkość 1.
  5. Zdjąć pokrywę, wlać 1200 g wody, 300 g octu spirytusowego 10%, dodać 6 kulek ziela angielskiego, 6 kulek czarnego pieprzu i 6 liści laurowych. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, zalewę zagotować. Temperatura 100°C, czas 12 minut, prędkość 1.
  6. Zdjąć pokrywę. Ugotowaną, gorącą zalewę łącznie z cebulą, zielem angielskim, pieprzem czarnym i listkami laurowymi przelać do słoików z rybą (zalewy wlać do pełnych słoików). Pokrywkami dobrze zakręcić słoiki. Kiedy przestygną wstawić je do lodówki, aby smaki się przegryzły. Ryby po 2 dniach powinny być gotowe do zjedzenia.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką