Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Roladki z kurczaka z szynką i jajkiem

Stopień trudności:
średni
Czas przygotowania:
15 min
Liczba porcji:
4
Czas smażenia:
20 min
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 4 nieduże filety (piersi) z kurczaka
  • 150 g szynki wędzonej (wędliny)
  • 4 jajka
  • 0,5 pęczka koperku
  • 1  łyżeczka soli drobnej
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • Ok. 50g bułki tartej do panierowania
  • Olej do smażenia
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Bambusowa deska do krojenia SDB-3
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Przygotować produkty: 2 jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Szynkę pokroić na mniejsze kawałki, koperek posiekać.

Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż, włożyć ugotowane jajka, szynkę, koperek, dodać 1 wybite jajko, szczyptę soli i pieprzu do smaku. Zamknąć pokrywę dzbanka, posiekać farsz – czas 12 sekund, obroty 6.

Krok 3 – Otworzyć pokrywę, za pomocą łopatki wyłożyć masę do innego naczynia, ewentualnie doprawić.

Krok 4 – Filety z kurczaka umyć, osuszyć, ułożyć na desce do krojenia. Za pomocą ostrego noża naciąć w grubszych miejscach tak, aby powstał większy płat mięsa. Posypać solą i pieprzem, rozbić tłuczkiem do mięsa na płaty jednakowej grubości. Na środek każdego kawałka mięsa wyłożyć farsz, zawinąć roladki. Pozostałe jajko rozkłócić widelcem, każdą roladkę panierować w jajku i bułce. Smażyć powoli na oleju na złoty kolor, kilka minut z każdej strony.

Udostępnij:
3.5 4 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy