Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Roladki z kurczaka z szynką i jajkiem

Stopień trudności:
średni
Czas przygotowania:
15 min
Liczba porcji:
4
Czas smażenia:
20 min
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 4 nieduże filety (piersi) z kurczaka
  • 150 g szynki wędzonej (wędliny)
  • 4 jajka
  • 0,5 pęczka koperku
  • 1  łyżeczka soli drobnej
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • Ok. 50g bułki tartej do panierowania
  • Olej do smażenia
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Bambusowa deska do krojenia SDB-3
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Przygotować produkty: 2 jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Szynkę pokroić na mniejsze kawałki, koperek posiekać.

Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż, włożyć ugotowane jajka, szynkę, koperek, dodać 1 wybite jajko, szczyptę soli i pieprzu do smaku. Zamknąć pokrywę dzbanka, posiekać farsz – czas 12 sekund, obroty 6.

Krok 3 – Otworzyć pokrywę, za pomocą łopatki wyłożyć masę do innego naczynia, ewentualnie doprawić.

Krok 4 – Filety z kurczaka umyć, osuszyć, ułożyć na desce do krojenia. Za pomocą ostrego noża naciąć w grubszych miejscach tak, aby powstał większy płat mięsa. Posypać solą i pieprzem, rozbić tłuczkiem do mięsa na płaty jednakowej grubości. Na środek każdego kawałka mięsa wyłożyć farsz, zawinąć roladki. Pozostałe jajko rozkłócić widelcem, każdą roladkę panierować w jajku i bułce. Smażyć powoli na oleju na złoty kolor, kilka minut z każdej strony.

Udostępnij:
4 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie