Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Roladki z kurczaka z szynką i jajkiem

Stopień trudności:
średni
Czas przygotowania:
15 min
Liczba porcji:
4
Czas smażenia:
20 min
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 4 nieduże filety (piersi) z kurczaka
  • 150 g szynki wędzonej (wędliny)
  • 4 jajka
  • 0,5 pęczka koperku
  • 1  łyżeczka soli drobnej
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • Ok. 50g bułki tartej do panierowania
  • Olej do smażenia
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Bambusowa deska do krojenia SDB-3
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Przygotować produkty: 2 jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Szynkę pokroić na mniejsze kawałki, koperek posiekać.

Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż, włożyć ugotowane jajka, szynkę, koperek, dodać 1 wybite jajko, szczyptę soli i pieprzu do smaku. Zamknąć pokrywę dzbanka, posiekać farsz – czas 12 sekund, obroty 6.

Krok 3 – Otworzyć pokrywę, za pomocą łopatki wyłożyć masę do innego naczynia, ewentualnie doprawić.

Krok 4 – Filety z kurczaka umyć, osuszyć, ułożyć na desce do krojenia. Za pomocą ostrego noża naciąć w grubszych miejscach tak, aby powstał większy płat mięsa. Posypać solą i pieprzem, rozbić tłuczkiem do mięsa na płaty jednakowej grubości. Na środek każdego kawałka mięsa wyłożyć farsz, zawinąć roladki. Pozostałe jajko rozkłócić widelcem, każdą roladkę panierować w jajku i bułce. Smażyć powoli na oleju na złoty kolor, kilka minut z każdej strony.

Udostępnij:
3.5 4 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką