Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Pstrąg cytrynowo – ziołowy na parze

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 min
Liczba porcji:
2
Czas gotowania:
35 min
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
  • naczynie do gotowania na parze
Składniki:
  • 2 szt pstrąga w całości (patroszonego)
  • 2 cytryny
  • 1 pomarańcza
  • 30 g masła
  • świeże zioła: oregano, tymianek, rozmaryn itp.
  • 50ml białego wina
  • sól, pieprz do smaku
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Zestaw noży SNS-3
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Przygotować produkty: 1 cytrynę i pomarańczę dokładnie umyć ciepłą wodą, pokroić na półplasterki. Pstrągi umyć, usunąć łuski, posypać je solą i pieprzem. Ryby ułożyć na kawałkach folii aluminiowej. Brzegi folii podwinąć do góry. Do środka każdego pstrąga włożyć kawałek masła, pokrojone cytryny i pomarańcze oraz świeże zioła. Pozostałe składniki ułożyć na ryby. Pstrągi polać sokiem z cytryny, oraz winem. Zawinąć ryby w folię i ułożyć w  pojemniku do gotowania na parze. Przykryć.

Krok 2 – Do naczynia miksującego wlać 1 litr wody, zamknąć pojemnikiem z rybami, gotować – temperatura 105˚C, czas 35 minut, prędkość 1.

Krok 3 – Zdjąć pojemnik, pstrągi odwinąć z folii, podawać jako danie obiadowe z dodatkiem warzyw.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Sałatka z jajkiem i brokułem
Pasta jajeczna z serem i ogórkiem kiszonym
Zapiekane bagietki z farszem jajecznym
Ciasto drożdżowe z malinami i kruszonką
Pierś z kurczaka na kanapki
Babka majonezowa
Masło ziołowe
Makaron z łososiem w sosie śmietanowym
Szakszuka pomidorowa
Ciasto leśny mech
Faszerowane grzybki z jajek
Domowa kostka rosołowa z warzyw
Pasta z jajek i awokado