Przygotowanie:
Krok 1 – Przygotować produkty: 1 cytrynę i pomarańczę dokładnie umyć ciepłą wodą, pokroić na półplasterki. Pstrągi umyć, usunąć łuski, posypać je solą i pieprzem. Ryby ułożyć na kawałkach folii aluminiowej. Brzegi folii podwinąć do góry. Do środka każdego pstrąga włożyć kawałek masła, pokrojone cytryny i pomarańcze oraz świeże zioła. Pozostałe składniki ułożyć na ryby. Pstrągi polać sokiem z cytryny, oraz winem. Zawinąć ryby w folię i ułożyć w pojemniku do gotowania na parze. Przykryć.
Krok 2 – Do naczynia miksującego wlać 1 litr wody, zamknąć pojemnikiem z rybami, gotować – temperatura 105˚C, czas 35 minut, prędkość 1.
Krok 3 – Zdjąć pojemnik, pstrągi odwinąć z folii, podawać jako danie obiadowe z dodatkiem warzyw.