Przepis nadesłany przez: Monika P.
Dodaj do ulubionych
Favorite

Polewa czekoladowa

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
1
Przepis dla:
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
Składniki:

2 łyżki masła (30 g )
4 łyżki cukru pudru lub zwykłego ( 40 g )
2 płaskie łyżki ciemnego kakao ( 10 g )
2 łyżki jogurtu naturalnego greckiego lub gęstej  śmietany 18% ( 40 g )

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Komplet garnków MGK-18
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1:
Do naczynia miksującego założyć nóż.
Dodać 2 łyżki masła ( 30 g ), 4 łyżki cukru ( 40 g ), 2 płaskie łyżki ciemnego kakao ( 10 g ) i 2 łyżki jogurtu naturalnego greckiego lub śmietany 18% ( 40 g ).
Zamknąć pokrywę dzbanka i podgrzewać 2 min./90 st. C prędkość 2
Krok 2:
Po przestudzeniu polewę wyłożyć na ciasto. SMACZNEGO.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy