Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Placuszki z kaszy manny

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5
Liczba porcji:
3
Czas pieczenia:
10 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 100 g kaszy manny (lub kaszki orkiszowej)
  • 150 g mleka krowiego lub napoju roślinnego
  • 1 jajko
  • 1 banan
  • 1 łyżeczka masła klarowanego do smażenia
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Wskazówki:

Podawać z dżemem owocowym i gęstym jogurtem np. skyr lub z sałatką owocową.

Przygotowanie:

1. Do miseczki wsypać 100 g kaszy manny, oddać 150 g mleka, wymieszać i odstawić na 20 min do napęcznienia (można na noc, jeśli placki chcemy podać na śniadanie).

2. W naczyniu umieścić nóż. Przełożyć zawartość miseczki, dodać 1 banana, wbić jajko. Zmiksować – czas 15 sekund, prędkość 10.

3. Na patelni z nieprzywierającą powłoką rozgrzać 1 łyżeczkę masła klarowanego, nakładać 1 pełną łyżkę masy na 1 placka, smażyć z dwóch stron do zrumienienia.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy