Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Pizzerinki z ciasta francuskiego

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15 minut
Liczba porcji:
8 pizzerinek
Czas gotowania:
15 minut
Czas pieczenia:
25 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • mieszadło
  • tarcza
Składniki:

Na sos pomidorowy:

  • 200 g pomidorów z puszki
  • 60 g cebuli
  • 10 g czosnku
  • szczypta suszonej bazylii
  • szczypta suszonego oregano
  • szczypta soli
  • szczypta słodkiej mielonej papryki
  • szczypta ostrej mielonej papryki
  • 40 g oleju

Dodatkowo:

  • 1 arkusz gotowego ciasta francuskiego
  • 150 g żółtego sera
  • 8 plasterków żółtego sera
  • foremka do wycinania ciastek w kształcie duszka
Wskazówki:

Ostrzeżenia – blacha z piekarnika jest gorąca!!!

Przygotowanie:
  1. W naczyniu miksującym zamontować nóż. Odważyć 60 g cebuli i 10 g czosnku. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, wszystko drobno posiekać. Czas 10 sekund, prędkość 5.
  2. Zdjąć pokrywę, wyjąć nóż, zamontować mieszadło. Przy pomocy silikonowej łopatki zgarnąć wszystko ze ścianek naczynia. Wlać 40 g oleju, założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, całość podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 3 minuty, prędkość 1.
  3. Zdjąć pokrywę, wlać 200 g pomidorów z puszki, wsypać po szczypcie bazylii, oregano, soli, słodkiej mielonej papryki, ostrej mielonej papryki. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, zagotować sos. Temperatura 100°C, czas 10 minut, prędkość 1.
  4. Zdjąć pokrywę, sos przelać do miseczki, ostudzić.
  5. W naczyniu miksującym zamontować trzpień, a na nim tarczę do ścierania. Zetrzeć 150 g żółtego sera. Czas 30 sekund, prędkość 4.
  6. Gotowy arkusz ciasta francuskiego rozwinąć, nożem przekroić go na 8 równych prostokątów. Każdy kawałek ciasta posmarować na wierzchu sosem pomidorowym, posypać startym żółtym serem.
  7. Piekarnik nagrzać do 200°C, piec pizzerinki około 20 minut.
  8. W międzyczasie z plasterków sera wycinać foremką kształt duszka. Na upieczone pizzerinki położyć po 2 duszki na każdym kawałku. Ponownie wstawić pizzerinki do piekarnika na około 2 minuty, aby serowe duszki lekko się roztopiły.
Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Zupa grochowa
Płatki ryżowe z prażonym jabłkiem i cynamonem
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Krokiety ziemniaczane z farszem pieczarkowym
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Jaglanka z masłem orzechowym i bananem
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pieczeń rzymska z jajkiem
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Pasztet z selera i warzyw
Śniadaniowe placki szpinakowe
Wegańska pasta z czerwonej fasoli
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką