Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Pierś z kurczaka na kanapki

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 minut
Liczba porcji:
20 plasterków
Czas gotowania:
30 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • naczynie do gotowania na parze
Składniki:
  • 250 g piersi kurczaka
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego
  • ½ łyżeczki soli
  • 1/3 łyżeczki pieprzu
  • 1 ząbek czosnku
Dodatkowe:

papier do pieczenia

Wskazówki:
  • Kaloryczność całego dania: 440 kcal, B/T/W: 58,5 g / 18,4 g / 7,07 g
  • Kroić po ostudzeniu, jako wędlina na kanapki lub jako składnik sałatek.
Przygotowanie:
  1. W małej miseczce wymieszać 10 g (1 łyżkę) oliwy z oliwek, 1 łyżeczkę oregano, 1 łyżeczkę papryki wędzonej, 1 łyżeczkę kminu rzymskiego, ½ łyżeczki soli, 1/3 łyżeczki pieprzu oraz przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.
  2. Kawałek papieru do pieczenia zgnieść w dłoniach, ułożyć na nim pierś kurczaka, nałożyć marynatę i dokładnie wysmarować nią mięso. Odstawić do lodówki na min. 6 godzin.
  3. Do naczynia wlać 600 g wody, ustawić naczynie do gotowania na parze. Kurczaka zawiniętego w papier do pieczenia włożyć do naczynia. Gotować – czas 20 min, funkcja gotowania na parze.
Udostępnij:
5 2 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ala

Pierś wychodzi bardzo smaczna a mięso delikatne. Polecam.

Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy