Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Pierś z indyka w sosie musztardowym

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
3-4
Czas gotowania:
23 minuty
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • mieszadło
Składniki:
  • 400 g piersi z indyka
  • 65 g cebuli
  • 60 g oleju
  • 130 g wody
  • 70 g śmietany 30%
  • 60 g musztardy sarepskiej
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 5 g soli
  • szczypta czarnego mielonego pieprzu
  • szczypta słodkiej mielonej papryki
  • szczypta ostrej mielonej papryki
  • 5 g suszonego oregano
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Komplet garnków MGK-18
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. W naczyniu miksującym zamontować nóż. Włożyć do naczynia 65 g obranej cebuli. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką, posiekać cebulę. Czas 10 sekund, prędkość 5.
  2. Zdjąć pokrywę, wyjąć nóż, zamontować mieszadło. Przy pomocy silikonowej łopatki zgarnąć cebulę ze ścianek naczynia. Wlać 60 g oleju. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, podsmażyć cebulę. Temperatura 100°C, czas 3 minuty, prędkość 1.
  3. Zdjąć pokrywę. Dodać do cebuli 400 g pokrojonej w kostkę piersi z indyka, wsypać 5 g soli, 5 g suszonego oregano, szczyptę czarnego mielonego pieprzu, szczyptę słodkiej mielonej papryki iszczyptę ostrej mielonej papryki. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Podsmażyć mięso. Temperatura 100°C, czas 4 minuty, prędkość 1.
  4. Zdjąć pokrywę, wlać 130 g wody, 50 g śmietany 30%, dodać 60 g musztardy sarepskiej.
    Pozostałe 20 g śmietany 30% wymieszać z łyżką mąki pszennej tak aby nie było grudek.
    Wszystko wlać do naczynia z mięsem.
  5. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, wszystko razem gotować. Temperatura 100°C, czas 15 minut, prędkość 1.
  6. Zdjąć pokrywę. Mięso powinno być gotowe.
  7. Pierś z indyka w sosie musztardowym podawać z ugotowanym makaronem lub ziemniakami.
Udostępnij:
4.7 6 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
4 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ala

Potrawę ugotowałam. Była całkiem dobra z wyrazistym ziołowo-musztardowym smakiem.
Przy okazji znalazłam że, w Icoook-u, program ma błąd. Tam gdzie jest mowa aby podsmażyć cebulę. Temperatura 100°C, czas 3 minuty, prędkość 1. W urządzeniu temperatura jest ustawiona na 0.

KasiaI

Danie jest bardzo proste i zarazem pyszne. Podałam z ziemniakami, ilość wytworzonego sosu jest wystarczająca. Spokojnie najedzą się 4 osoby. Serdecznie polecam!

Zobacz również
Zupa marokańska harira
Zupa włoska minestrone
Zupa azjatycka ramen
Zapiekana cukinia po meksykańsku
Sorbet truskawkowo- bananowy
Polędwiczki z kurczaka z ryżem i parmezanem
Pieczone brzoskwinie z owsianą kruszonką
Pełnoziarniste gofry
Kurczak z ryżem i warzywami
Fit naleśniki pełnoziarniste
Filety z kurczaka po grecku
Chlebek bananowy
Bananowe placuszki owsiane
Cocktail owocowy
Limoncello
Lody melonowe
Słodki chleb pandolce
Muffinki marchewkowo-migdałowe
Czarny burger z łososiem
Dorsz na parze z cebulą i oliwkami
Sałatka z ośmiornicy
Sorbet kawowy
Kurczak w pomarańczach
Kaczka z sosem malinowym
Pizza z mortadellą i burratą
Ravioli z szynką na kremie z zielonego groszku
Tagliatelle z pesto pistacjowym
Letnia sałatka z makaronu
Risotto ze szparagami, sosem z gorgonzoli i olejem bazyliowym
Sałatka Pantesca
Sałatka z komosy ryżowej
Letnia sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Śniadaniowe placki szpinakowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
Panna cotta z sosem owocowym
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Drożdżowa strucla z jabłkami
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kawa mleczna
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
granita truskawkowa
Granita truskawkowa
Domowy krem pistacjowy
Czekolada  a’la dubajska
Domowe ciasto kataifi
Ciastka czekoladowe – Serca
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Tylko wymagane Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane dla działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Przechowują dane narzędzi analitycznych, np.: Google Analytics.
Przechowują dane związane z działaniem reklam.
Umożliwia wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.

Brak plików cookies.

Umożliwia wyświetlanie reklam spersonalizowanych.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek