Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Pasztet z wątróbek indyczych bez pieczenia

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
do 10 min
Liczba porcji:
6-8
Czas gotowania:
35 min
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 500 g wątróbek z indyka
  • 150 g miękkiego masła
  • 1 cebula (ok. 80g)
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 ml brandy
  • 1 łyżeczka soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Zestaw noży na bloku magnetycznym SNS-4
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Przygotować produkty: wątróbki umyć, oczyścić z błon, pokroić na kawałki około 1 cm. Cebulę obrać, przekroić na 4 części, czosnek obrać.

Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż, włożyć cebule i czosnek, zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką, posiekać – czas 10 sekund, prędkość 6.

Krok 3 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki zebrać posiekaną cebulę i czosnek ze ścianek naczynia. Dodać 1 łyżkę masła. Zamknąć pokrywę dzbanka, otworzyć zaślepkę. Podsmażyć – temperatura 115˚C, czas 6 minut, prędkość 1.

Krok 4 – Otworzyć pokrywę dzbanka, do cebuli dodać wątróbki i brandy. Zamknąć pokrywę dzbanka, otworzyć zaślepkę, podsmażać – temperatura 110˚C,  czas 20 minut, prędkość 1.

Krok 5 – Otworzyć pokrywę dzbanka, do wątróbek dodać pozostałe masło. Zamknąć pokrywę dzbanka, otworzyć zaślepkę, podsmażać – temperatura 110˚C,  czas 10 minut, prędkość 1.

Krok 6 – Zamknąć zaślepkę, zmiksować wątróbki – czas 1 minuta, prędkość 8.

Krok 7 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki zebrać pasztet ze ścianek naczynia. Zamknąć pokrywę dzbanka, miksować ponownie – czas 20 sekund, prędkość 10.

Krok 8 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki przełożyć pasztet do miseczek. Ostudzić i przechowywać w lodówce.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy