Krok 1 – Przygotować produkty: wątróbki umyć, oczyścić z błon, pokroić na kawałki około 1 cm. Cebulę obrać, przekroić na 4 części, czosnek obrać.
Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż, włożyć cebule i czosnek, zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką, posiekać – czas 10 sekund, prędkość 6.
Krok 3 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki zebrać posiekaną cebulę i czosnek ze ścianek naczynia. Dodać 1 łyżkę masła. Zamknąć pokrywę dzbanka, otworzyć zaślepkę. Podsmażyć – temperatura 115˚C, czas 6 minut, prędkość 1.
Krok 4 – Otworzyć pokrywę dzbanka, do cebuli dodać wątróbki i brandy. Zamknąć pokrywę dzbanka, otworzyć zaślepkę, podsmażać – temperatura 110˚C, czas 20 minut, prędkość 1.
Krok 5 – Otworzyć pokrywę dzbanka, do wątróbek dodać pozostałe masło. Zamknąć pokrywę dzbanka, otworzyć zaślepkę, podsmażać – temperatura 110˚C, czas 10 minut, prędkość 1.
Krok 6 – Zamknąć zaślepkę, zmiksować wątróbki – czas 1 minuta, prędkość 8.
Krok 7 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki zebrać pasztet ze ścianek naczynia. Zamknąć pokrywę dzbanka, miksować ponownie – czas 20 sekund, prędkość 10.
Krok 8 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki przełożyć pasztet do miseczek. Ostudzić i przechowywać w lodówce.