Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Pasztet z mięsa z rosołu

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
20 minut
Liczba porcji:
około 12 plasterków
Czas gotowania:
64 minuty
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • mieszadło
Składniki:
  • 400 g mięsa gotowanego z rosołu (np. uda z kurczaka)
  • 300 g gotowanych warzyw z rosołu (marchewka, seler, pietruszka)
  • 70 g cebuli
  • 1 jajko
  • 5 g soli
  • 5 g słodkiej mielonej papryki
  • pół płaskiej łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
  • 40 g oleju
  • 60 g rosołu
Dodatkowe:
  • forma keksowa o długości 20 cm
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Lodówka Side by Side MPM-427-SBS-03/AA
Zobacz więcej
Wskazówki:

Uważaj! forma po wyjęciu z piekarnika jest gorąca!

Przygotowanie:
  1. W naczyniu miksującym zamontować nóż. Umieścić 70 g cebuli. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Cebulę posiekać. Czas 10 sekund, prędkość 5.
  2. Zdjąć pokrywę, wyjąć nóż, zamontować mieszadło. Wlać 40 g oleju. Łopatką zgarnąć cebulę ze ścianek naczynia. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, podsmażyć cebulę. Temperatura 100°C, czas 3 minuty, prędkość 1.
  3. Zdjąć pokrywę, wyjąć mieszadło, ponownie zamontować nóż w naczyniu miksującym. Dodać 400 g mięsa rosołowego i 300 g warzyw z rosołu. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, całość posiekać. Czas 15 sekund, prędkość 4.
  4. Zdjąć pokrywę, wbić całe jajko, wsypać 5 g soli, 5 g słodkiej mielonej papryki, pół płaskiej łyżeczki czarnego mielonego pieprzu i wlać 60 g rosołu. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Całość ponownie wymieszać. Czas 30 sekund, prędkość 4.
  5. Zdjąć pokrywę. Formę keksową długości 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Do formy wyłożyć całą masę na pasztet, wyrównać wierzch.
  6. Pasztet piec w piekarniku nagrzanym do 180°C około 60 minut.
  7. Upieczony pasztet wyjąć z piekarnika, wystudzić. Przestudzony pasztet przechowywać w lodówce.
Udostępnij:
5 2 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy
Ciasto Murzynek