Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Pasztet (mięsny) z warzywami

Stopień trudności:
średni
Czas przygotowania:
1 godzina
Liczba porcji:
20
Czas gotowania:
ok 2 godziny
Czas pieczenia:
1 godzina 30 minut
Składniki:
  • 1 kg wołowiny, 1 kg wieprzowiny chudej

  • 1 kajzerka (50g)

  • 2 jajka (100g)

  • pół czerwonej papryki (75g)

  • pół słoiczka marynowanych cebulek oraz pieczarek (250g)

  • sól, pieprz, rozmaryn, lubczyk

  • tłuszcz do formy (4g)

  • 1 szklanki tartej bułki (115g)

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Komplet garnków MGK-18
Zobacz więcej
Piekarnik elektryczny MPM-45-BO-20
Zobacz więcej
Robot kuchenny MRK-17
Zobacz więcej
Wskazówki:

1 porcja: 171,2 kcal

Przygotowanie:

Mięsa ugotować z przyprawami, zemleć, wymieszać z jajkami, dodać namoczoną kajzerkę, przyprawić do smaku. Połączyć z pokrojoną papryką, cebulkami i pieczarkami. Piec ok. 1,5 godziny w temperaturze 190 stopni C.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy