Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Pasztet (mięsny) z warzywami

Stopień trudności:
średni
Czas przygotowania:
1 godzina
Liczba porcji:
20
Czas gotowania:
ok 2 godziny
Czas pieczenia:
1 godzina 30 minut
Składniki:
  • 1 kg wołowiny, 1 kg wieprzowiny chudej

  • 1 kajzerka (50g)

  • 2 jajka (100g)

  • pół czerwonej papryki (75g)

  • pół słoiczka marynowanych cebulek oraz pieczarek (250g)

  • sól, pieprz, rozmaryn, lubczyk

  • tłuszcz do formy (4g)

  • 1 szklanki tartej bułki (115g)

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Komplet garnków MGK-18
Zobacz więcej
Piekarnik elektryczny MPM-45-BO-20
Zobacz więcej
Robot kuchenny MRK-17
Zobacz więcej
Wskazówki:

1 porcja: 171,2 kcal

Przygotowanie:
  1. Mięsa ugotować z przyprawami, zemleć, wymieszać z jajkami, dodać namoczoną kajzerkę, przyprawić do smaku.
  2. Połączyć z pokrojoną papryką, cebulkami i pieczarkami.
  3. Piec ok. 1,5 godziny w temperaturze 190 stopni C.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy
Ciasto Murzynek