Przepis nadesłany przez: Joanna S
Dodaj do ulubionych
Favorite

Pasta ze słonecznika na kanapki

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 minut
Liczba porcji:
1
Czas smażenia:
5 minut
Składniki:
  • 50 g słonecznika
  • 1,5 łyżki zalewy z suszonych pomidorów
  • 3 szt. suszonych pomidorów
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
Dodatkowe:

1 mały słoik

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Blender ręczny – zestaw MBL-11
Zobacz więcej
Patelnia MPC-24/10/01
Zobacz więcej
Robot kuchenny MRK-17
Zobacz więcej
Wskazówki:

Ziarna słonecznika można wcześniej uprażyć na suchej patelni (dla podkręcenia smaku).

 

 

 

Przygotowanie:
  1. Wszystkie składniki umieścić w pojemniku blendera i zmiksować na gładką pastę.
  2. Przełożyć pastę do małego słoika.
  3. Przechowywać w lodówce maksymalnie do jednego tygodnia.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Sałatka z jajkiem i brokułem
Pasta jajeczna z serem i ogórkiem kiszonym
Zapiekane bagietki z farszem jajecznym
Ciasto drożdżowe z malinami i kruszonką
Pierś z kurczaka na kanapki
Babka majonezowa
Masło ziołowe
Makaron z łososiem w sosie śmietanowym
Szakszuka pomidorowa
Ciasto leśny mech
Faszerowane grzybki z jajek
Domowa kostka rosołowa z warzyw
Pasta z jajek i awokado