Przepis nadesłany przez: Joanna S
Dodaj do ulubionych
Favorite

Pasta ze słonecznika na kanapki

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 minut
Liczba porcji:
1
Czas smażenia:
5 minut
Składniki:
  • 50 g słonecznika
  • 1,5 łyżki zalewy z suszonych pomidorów
  • 3 szt. suszonych pomidorów
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
Dodatkowe:

1 mały słoik

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Blender ręczny – zestaw MBL-11
Zobacz więcej
Patelnia MPC-24/10/01
Zobacz więcej
Robot kuchenny MRK-17
Zobacz więcej
Wskazówki:

Ziarna słonecznika można wcześniej uprażyć na suchej patelni (dla podkręcenia smaku).

 

 

 

Przygotowanie:
  1. Wszystkie składniki umieścić w pojemniku blendera i zmiksować na gładką pastę.
  2. Przełożyć pastę do małego słoika.
  3. Przechowywać w lodówce maksymalnie do jednego tygodnia.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy