Przygotowanie:
Krok 1 – Koperek pokroić na mniejsze kawałki. Rzodkiewki umyć, odciąć pozostałości liści i korzeni. Makrelę oczyścić ze skóry i kręgosłupa, podzielić na mniejsze kawałki i starannie wybrać wszystkie ości.
Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż, włożyć rzodkiewki i koperek, zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę, posiekać – czas 7 sekund, prędkość 6.
Krok 3 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki zebrać posiekane rzodkiewki ze ścianek naczynia. Dodać makrelę, jogurt, sól i pieprz. Zamknąć pokrywę dzbanka, wymieszać pastę – czas 30 sekund, prędkość 1.
Krok 4 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki przełożyć pastę do innego naczynia.
Krok 5 – Podawać z grzankami lub bułką. Pasta może być też farszem np. do jajek.
polecam spróbować z dodatkiem białego sera
Dziękujemy za komentarz i podpowiedź 🙂