Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Pasta z makreli do pieczywa

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
do 10 min
Liczba porcji:
4
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 200 g wędzonej makreli (1 sztuka)
  • 6-8 rzodkiewek
  • 0,5 pęczka koperku
  • 50 g jogurtu naturalnego gęstego
  • Szczypta soli i pieprzu do smaku
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Zestaw noży SNS-3
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Koperek pokroić na mniejsze kawałki. Rzodkiewki umyć, odciąć pozostałości liści i korzeni. Makrelę oczyścić ze skóry i kręgosłupa, podzielić na mniejsze kawałki i starannie wybrać wszystkie ości.

Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż, włożyć rzodkiewki i koperek, zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę, posiekać – czas 7 sekund, prędkość 6.

Krok 3 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki zebrać posiekane rzodkiewki ze ścianek naczynia. Dodać makrelę, jogurt, sól i pieprz. Zamknąć pokrywę dzbanka, wymieszać pastę – czas 30 sekund, prędkość 1.

Krok 4 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki  przełożyć pastę do innego naczynia.

Krok 5 – Podawać z grzankami lub bułką. Pasta może być też farszem np. do jajek.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Sałatka z jajkiem i brokułem
Pasta jajeczna z serem i ogórkiem kiszonym
Zapiekane bagietki z farszem jajecznym
Ciasto drożdżowe z malinami i kruszonką
Pierś z kurczaka na kanapki
Babka majonezowa
Masło ziołowe
Makaron z łososiem w sosie śmietanowym
Szakszuka pomidorowa
Ciasto leśny mech
Faszerowane grzybki z jajek
Domowa kostka rosołowa z warzyw
Pasta z jajek i awokado