Przepis nadesłany przez: Joanna S
Dodaj do ulubionych
Favorite

Pasta z jajek i awokado

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
2
Czas gotowania:
6 minut
Składniki:
  • 6 jajek
  • 1 awokado
  • sok z cytryny
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • pietruszka, koperek do dekoracji
  • kromki razowego chleba

 

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Blender ręczny – zestaw MBL-11
Zobacz więcej
Komplet garnków MGK-18
Zobacz więcej
Wskazówki:

Polecam pastę do faszerowania jajek

Przygotowanie:
  1. Jajka 6 sztuk ugotować na twardo, ostudzić i obrać.
  2. Awokado umyć, przekroić na pół, usunąć pestkę, oddzielić od skórki, skropić sokiem z cytryny.
  3. Miąższ z awokado przełożyć do pojemnika blendera, dodać 6 żółtek, ząbek czosnku, 2 łyżki majonezu i wszystko zmiksować. Doprawić solą, pieprzem.
  4. Kromki razowego chleba posmarować pastą, na wierzch ułożyć plastry jajka i udekorować pietruszką.
Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Gulasz z polędwicy wieprzowej z cukinią
Jogurtowe ciasto z owocami
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy
Bułka z humusem buraczanym i warzywami
Omlety biszkoptowe ze śmietaną
Zapiekane bagietki z farszem jajecznym
Ciasto drożdżowe z malinami i kruszonką
Pierś z kurczaka na kanapki
Ciasto leśny mech
Babka Zebra
Babka Zebra
babka pomarańczowa
Wegańska drożdżowa babka pomarańczowa
Babka piaskowa
Babka drożdżowa