Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Pasta chrzanowa z jajek do pieczywa

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 min
Liczba porcji:
6-8
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 słoik chrzanu (ok 280 g)
  • 0,5 pęczka natki pietruszki
  • 80 g gęstego majonezu (2 pełne łyżki)
  • 1 łyżeczka soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka drobnego cukru
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Natkę pietruszki posiekać. Odcisnąć zawartość 1 słoiczka chrzanu: Chrzan ze słoiczka przełożyć na ściereczkę (bawełnianą) lub gęste sitko, mocno odcisnąć sok.

Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż, włożyć 6 jajek ugotowanych na twardo przekrojonych na połówki, dodać 1 słoiczek odciśniętego chrzanu. Dodać 80 g (2 pełne łyżki) gęstego majonezu, wsypać 1 łyżeczkę soli, 0,5 łyżeczki pieprzu oraz 0,5 łyżeczki cukru. Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę, posiekać – czas 15 sekund, prędkość 4.

Krok 3 – Otworzyć pokrywę dzbanka, dodać ok 2 łyżki posiekanej natki pietruszki. Zamknąć pokrywę dzbanka, wymieszać pastę – czas 20 sekund, prędkość 3.

Krok 4 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki przełożyć pastę do innego naczynia.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Faszerowane grzybki z jajek
Domowa kostka rosołowa z warzyw
Pasta z jajek i awokado
Serowe placki z 3 składników