Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Pasta wegańska z tofu i cieciorki

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 minut
Liczba porcji:
1
Czas gotowania:
10 - 12 sekund
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
Użyte akcesoria:
Składniki:
  • 180 g tofu naturalnego
  • 1 puszka cieciorki (240 g)
  • 100 g majonezu wegańskiego
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 1 płaska łyżeczka czarnej soli kala namak
  • 0,5 łyżeczki mielonej kurkumy
  • 0,5 łyżeczki pieprzu mielonego
  • 1 pęczek szczypiorku do posypania
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Wskazówki:
  • Sos z cieciorki można wykorzystać do przygotowania majonezu wegańskiego.
  • Sól czarna kala namak nadaje „jajeczny” posmak i zapach.
  • Sól można kupić w sklepach ze zdrową żywnością i w niektórych marketach spożywczych.
Przygotowanie:
  1. Szczypiorek posiekać, 1 puszkę cieciorki osączyć z zalewy (powinno być ok. 240 g).
  2. W naczyniu miksującym umieścić nóż, włożyć 180 g tofu naturalnego pokruszonego na kawałki. Dodać 240 g cieciorki z puszki osączonej z zalewy, 100 g majonezu wegańskiego, 2 łyżeczki musztardy, wsypać 1 płaską łyżeczkę czarnej soli kala namak, 0,5 łyżeczki pieprzu mielonego oraz 0,5 łyżeczki mielonej kurkumy. Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę, posiekać – czas 15 sekund, prędkość 6.
  3. Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki przełożyć pastę do salaterki, posypać pokrojonym szczypiorkiem.
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Bambusowa deska do krojenia SDB-3
Zobacz więcej
Zestaw noży na bloku magnetycznym SNS-4
Zobacz więcej
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Sałatka z jajkiem i brokułem
Pasta jajeczna z serem i ogórkiem kiszonym
Zapiekane bagietki z farszem jajecznym
Ciasto drożdżowe z malinami i kruszonką
Pierś z kurczaka na kanapki
Babka majonezowa
Masło ziołowe
Makaron z łososiem w sosie śmietanowym
Szakszuka pomidorowa
Ciasto leśny mech
Faszerowane grzybki z jajek
Domowa kostka rosołowa z warzyw
Pasta z jajek i awokado