Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Pasta wegańska z tofu i cieciorki

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 minut
Liczba porcji:
1
Czas gotowania:
10 - 12 sekund
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 180 g tofu naturalnego
  • 1 puszka cieciorki (240 g)
  • 100 g majonezu wegańskiego
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 1 płaska łyżeczka czarnej soli kala namak
  • 0,5 łyżeczki mielonej kurkumy
  • 0,5 łyżeczki pieprzu mielonego
  • 1 pęczek szczypiorku do posypania
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Wskazówki:
  • Sos z cieciorki można wykorzystać do przygotowania majonezu wegańskiego.
  • Sól czarna kala namak nadaje „jajeczny” posmak i zapach.
  • Sól można kupić w sklepach ze zdrową żywnością i w niektórych marketach spożywczych.
Przygotowanie:
  1. Szczypiorek posiekać, 1 puszkę cieciorki osączyć z zalewy (powinno być ok. 240 g).
  2. W naczyniu miksującym umieścić nóż, włożyć 180 g tofu naturalnego pokruszonego na kawałki. Dodać 240 g cieciorki z puszki osączonej z zalewy, 100 g majonezu wegańskiego, 2 łyżeczki musztardy, wsypać 1 płaską łyżeczkę czarnej soli kala namak, 0,5 łyżeczki pieprzu mielonego oraz 0,5 łyżeczki mielonej kurkumy. Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę, posiekać – czas 15 sekund, prędkość 6.
  3. Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki przełożyć pastę do salaterki, posypać pokrojonym szczypiorkiem.
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Bambusowa deska do krojenia SDB-3
Zobacz więcej
Zestaw noży na bloku magnetycznym SNS-4
Zobacz więcej
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy