Przepis nadesłany przez: Katarzyna M.
Dodaj do ulubionych
Favorite

Pankejki – naleśniki amerykańskie

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15 minut
Liczba porcji:
4 - 6
Przepis dla:
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:

350 g mleka
10 g oleju
1 jajko
300 g mąki

10 g proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki soli
30 g cukru
15 g cukru pudru

Dodatkowe:

Syrop klonowy
Bita śmietana
Owoce
Dżem

Masło czekoladowe

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Patelnia MPC-24/10/01
Zobacz więcej
Robot kuchenny Kasia Plus MRK-11
Zobacz więcej
Wskazówki:

Rozgrzać patelnie a przy smażeniu zmniejszyć ogień.

Podawać z ulubionymi dodatkami.

Przygotowanie:

1. Założyć nóż, wlać do naczynia 350 g mleka, 10 g oleju, 1 jajko. Wymieszać 10 s prędkość 4.
2. Dodać 300 g mąki, 10 g proszku do pieczenia, 1/4 łyżeczki soli, 30 g cukru, 15 g cukru pudru. Wymieszać 20 s prędkość 5.
3. Zostawić w naczyniu na 10 minut.
4. Rozgrzać patelnię bez tłuszczu lub z niewielką ilością oliwy. Smażyć na rozgrzanej patelni (zmniejszyć ogień, aby się za szybko nie przypalały) z obu stron.

Udostępnij:
4.6 7 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
6 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
M.P.I.

Bardzo dobre i syte, polecam!

Manga

Rewelacja 😋👌
Dodałem 1 cukier waniliowy

Manga

Prośba o dodanie do mrk-38 😋

Zobacz również
Zupa grochowa
Płatki ryżowe z prażonym jabłkiem i cynamonem
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Krokiety ziemniaczane z farszem pieczarkowym
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Jaglanka z masłem orzechowym i bananem
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pieczeń rzymska z jajkiem
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Pasztet z selera i warzyw
Śniadaniowe placki szpinakowe
Wegańska pasta z czerwonej fasoli
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką