Przepis nadesłany przez: Katarzyna M.
Dodaj do ulubionych
Favorite

Pankejki – naleśniki amerykańskie

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15 minut
Liczba porcji:
4 - 6
Przepis dla:
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
Składniki:

350 g mleka
10 g oleju
1 jajko
300 g mąki

10 g proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki soli
30g cukru
15g cukry pudru

Dodatkowe:

Syrop klonowy
Bita śmietana
Owoce
Dżem

Masło czekoladowe

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Patelnia MPC-24/10/01
Zobacz więcej
Robot kuchenny Kasia Plus MRK-11
Zobacz więcej
Wskazówki:

Rozgrzać patelnie a przy smażeniu zmniejszyć ogień.

Podawać z ulubionymi dodatkami.

Przygotowanie:

1. Wlać do naczynia 350 g mleka, 10 g oleju, 1 jajko. Wymieszać 10s prędkość 4.
2. Dodać 300g mąki, 10g proszku do pieczenia, 1/4 łyżeczki soli, 30g cukru, 15g cukru pudru. Wymieszać 20s prędkość 5.
3. Zostawić w naczyniu na 10 minut.
4. Rozgrzać patelnię bez tłuszczu lub z niewielką ilością oliwy. Smażyć na rozgrzanej patelni (zmniejszyć ogień, aby się za szybko nie przypalały) z obu stron.

Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
M.P.I.

Bardzo dobre i syte, polecam!

Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy