Przepis nadesłany przez: Katarzyna M.
Dodaj do ulubionych
Favorite

Pankejki – naleśniki amerykańskie

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15 minut
Liczba porcji:
4 - 6
Przepis dla:
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:

350 g mleka
10 g oleju
1 jajko
300 g mąki

10 g proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki soli
30g cukru
15g cukry pudru

Dodatkowe:

Syrop klonowy
Bita śmietana
Owoce
Dżem

Masło czekoladowe

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Patelnia MPC-24/10/01
Zobacz więcej
Robot kuchenny Kasia Plus MRK-11
Zobacz więcej
Wskazówki:

Rozgrzać patelnie a przy smażeniu zmniejszyć ogień.

Podawać z ulubionymi dodatkami.

Przygotowanie:

1. Wlać do naczynia 350 g mleka, 10 g oleju, 1 jajko. Wymieszać 10s prędkość 4.
2. Dodać 300g mąki, 10g proszku do pieczenia, 1/4 łyżeczki soli, 30g cukru, 15g cukru pudru. Wymieszać 20s prędkość 5.
3. Zostawić w naczyniu na 10 minut.
4. Rozgrzać patelnię bez tłuszczu lub z niewielką ilością oliwy. Smażyć na rozgrzanej patelni (zmniejszyć ogień, aby się za szybko nie przypalały) z obu stron.

Udostępnij:
4.3 4 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
M.P.I.

Bardzo dobre i syte, polecam!

Zobacz również
Gulasz z polędwicy wieprzowej z cukinią
Jogurtowe ciasto z owocami
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy
Bułka z humusem buraczanym i warzywami
Omlety biszkoptowe ze śmietaną
Zapiekane bagietki z farszem jajecznym
Ciasto drożdżowe z malinami i kruszonką
Pierś z kurczaka na kanapki
Ciasto leśny mech
Babka Zebra
Babka Zebra
babka pomarańczowa
Wegańska drożdżowa babka pomarańczowa
Babka piaskowa
Babka drożdżowa