Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Pancakes bananowe

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 min
Liczba porcji:
12
Czas smażenia:
10-15 min
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:

2 dojrzałe banany średniej wielkości (po obraniu ok 200 g)

2 jajka L

2 czubate łyżki mąki orkiszowej (lub pszennej uniwersalnej), ok 50 g

50 g mleka roślinnego lub zwykłego

Szczypta proszku do pieczenia ( ¼ łyżeczki)

Szczypta cynamonu

Szczypta drobnej soli

Olej do smażenia

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Zestaw młynków ręcznych do przypraw SMP-09
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – W naczyniu miksującym umieścić nóż. 2 Dojrzałe banany obrać, pokroić na mniejsze kawałki, włożyć je do naczynia miksującego. Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką, zmiksować banany – czas 5 sekund, prędkość 8.

Krok 2 – Otworzyć pokrywę, do bananów wbić 2 jajka, dodać 2 czubate łyżki mąki, 50 g mleka roślinnego lub zwykłego, szczyptę cynamonu, szczyptę soli i  ¼ łyżeczki proszku do pieczenia. Zamknąć pokrywę dzbanka zamknięta zaślepką, wymieszać ciasto – czas 15 sekund, prędkość 4.

Krok 3 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki wyjąć ciasto do miski. Na patelnię z rozgrzanym olejem nakładać po 2 łyżki ciasta na jedną porcję, smażyć pancakes  z obydwu stron na złoty kolor. Pancakes  podawać na ciepło z sosem owocowym, czekoladowym, cukrem pudrem.

Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy