Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Pancakes bananowe

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 min
Liczba porcji:
12
Czas smażenia:
10-15 min
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:

2 dojrzałe banany średniej wielkości (po obraniu ok 200 g)

2 jajka L

2 czubate łyżki mąki orkiszowej (lub pszennej uniwersalnej), ok 50 g

50 g mleka roślinnego lub zwykłego

Szczypta proszku do pieczenia ( ¼ łyżeczki)

Szczypta cynamonu

Szczypta drobnej soli

Olej do smażenia

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Zestaw młynków ręcznych do przypraw SMP-09
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – W naczyniu miksującym umieścić nóż. 2 Dojrzałe banany obrać, pokroić na mniejsze kawałki, włożyć je do naczynia miksującego. Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką, zmiksować banany – czas 5 sekund, prędkość 8.

Krok 2 – Otworzyć pokrywę, do bananów wbić 2 jajka, dodać 2 czubate łyżki mąki, 50 g mleka roślinnego lub zwykłego, szczyptę cynamonu, szczyptę soli i  ¼ łyżeczki proszku do pieczenia. Zamknąć pokrywę dzbanka zamknięta zaślepką, wymieszać ciasto – czas 15 sekund, prędkość 4.

Krok 3 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki wyjąć ciasto do miski. Na patelnię z rozgrzanym olejem nakładać po 2 łyżki ciasta na jedną porcję, smażyć pancakes  z obydwu stron na złoty kolor. Pancakes  podawać na ciepło z sosem owocowym, czekoladowym, cukrem pudrem.

Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką