Przepis nadesłany przez: Joanna S
Dodaj do ulubionych
Favorite

Pad Thai z warzywami

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
2
Czas smażenia:
ok. 25-30 minut
Składniki:

Sos:

  • 3 łyżki wody
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • sok z 1 limonki
  • 1 łyżka cukru brązowego

 

  • 150 g makaronu ryżowego
  • 30 g oleju kokosowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • garść kiełków fasoli mung
  • garść nerkowców lub orzeszków pini
  • sok z 1 limonki
  • 450 g dowolnej mieszanki warzyw (mrożonka)
Dodatkowe:

WOK lub zwykła patelnia

Przygotowanie:
  1. Przygotować składniki na sos: do miseczki wlać 3 łyżki wody, 2 łyżki sosu sojowego, sok z 1 limonki, 1 łyżkę cukru brązowego, wyciśnięte ząbki czosnku i wymieszać.
  2. Makaron ryżowy (150 g) zalać wrzątkiem i gotować ok 4-5 minut.
  3. WOK lub zwykłą patelnię rozgrzać z 30 g oleju kokosowego i wrzucić 1 opakowanie mrożonej mieszanki z warzywami, smażyć aż warzywa będą miękkie. Wbić do warzyw 1 jajko i wymieszać energicznie. Następnie dodać sos i smażyć jeszcze ok. 3 minuty.
  4. Do warzyw dodać garść kiełków z fasoli mung oraz osączony makaron ryżowy, całość wymieszać.
  5. Dnie podawać posypane orzeszkami nerkowca lub pini.
  6. Skropić danie sokiem z limonki.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy
Ciasto Murzynek