Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Omlety biszkoptowe ze śmietaną

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15 minut
Liczba porcji:
6
Czas gotowania:
8 minut
Czas pieczenia:
10 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • motylek
Składniki:

Na omlety biszkoptowe:

  • 3 jajka
  • 40 g mąki pszennej
  • 70 g cukru pudru
  • szczypta soli

Na krem:

  • 400 g śmietany kremówki 36%
  • 50 g cukru pudru

Dodatkowo:

  • cukier puder do oprószenia omletów
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Wskazówki:

Ubijaną na krem śmietanę kremówkę należy ciągle kontrolować, ponieważ czas ubijania zależy od producenta śmietany, a także od stopnia jej schłodzenia. W niektórych przypadkach należy odrobinę zwiększyć czas ubijania, w niektórych natomiast zmniejszyć.

Przygotowanie:
  1. W naczyniu miksującym zamontować motylek. Dodać do naczynia 3 białka jaj oraz wsypać szczyptę soli. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Ubić białka na sztywną pianę. Czas 3 minuty i 30 sekund, prędkość 4.
  2. Zdjąć pokrywę, wsypać 70 g cukru pudru. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, wymieszać. Czas 1 minuta, prędkość 4.
  3. Zdjąć pokrywę, dodać 3 żółtka. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, ponownie wymieszać masę. Czas 1 minuta, prędkość 4.
  4. Zdjąć pokrywę, wsypać 40g mąki pszennej. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, wymieszać ciasto na omlety. Czas 15 sekund, prędkość 4.
  5. Zdjąć pokrywę. Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Łyżką na papier wykładać porcje ciasta tworząc 6 płaskich, okrągłych omletów. Piekarnik nagrzać do 180°C, piec omlety około 10 minut.
  6. Upieczone omlety wyjąć z piekarnika, odkleić od papieru do pieczenia, przestudzić.
  7. W naczyniu miksującym zamontować motylek. Wlać 400 g śmietany kremówki 36% i wsypać 50 g cukru pudru. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, ubić śmietanę na krem. Czas 2 minuty, prędkość 4.
  8. Zdjąć pokrywę. Krem przełożyć do worka cukierniczego z ozdobną tylką cukierniczą. Na połówkę omleta wycisnąć krem przykryć to drugą połówką omleta. Na wierzchu omlety można posypać cukrem pudrem.
Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Natalia

Super puszyste, mieciutkie omlety. Pierwszy raz nie na patelni tylko w piekarniku. Swietna opcja! Robilam je dla dzieci na sniadanie, bez smietany, z dodatkiem swiezych owocow. Zamiennie uzylam ksylitolu- dalam go 40g i nastepnym razem dam mniej bo byly dla nas nieco za slodkie

Zobacz również
Zupa marokańska harira
Zupa włoska minestrone
Zupa azjatycka ramen
Zapiekana cukinia po meksykańsku
Sorbet truskawkowo- bananowy
Polędwiczki z kurczaka z ryżem i parmezanem
Pieczone brzoskwinie z owsianą kruszonką
Pełnoziarniste gofry
Kurczak z ryżem i warzywami
Fit naleśniki pełnoziarniste
Filety z kurczaka po grecku
Chlebek bananowy
Bananowe placuszki owsiane
Cocktail owocowy
Limoncello
Lody melonowe
Słodki chleb pandolce
Muffinki marchewkowo-migdałowe
Czarny burger z łososiem
Dorsz na parze z cebulą i oliwkami
Sałatka z ośmiornicy
Sorbet kawowy
Kurczak w pomarańczach
Kaczka z sosem malinowym
Pizza z mortadellą i burratą
Ravioli z szynką na kremie z zielonego groszku
Tagliatelle z pesto pistacjowym
Letnia sałatka z makaronu
Risotto ze szparagami, sosem z gorgonzoli i olejem bazyliowym
Sałatka Pantesca
Sałatka z komosy ryżowej
Letnia sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Śniadaniowe placki szpinakowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
Panna cotta z sosem owocowym
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Drożdżowa strucla z jabłkami
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kawa mleczna
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
granita truskawkowa
Granita truskawkowa
Domowy krem pistacjowy
Czekolada  a’la dubajska
Domowe ciasto kataifi
Ciastka czekoladowe – Serca
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Tylko wymagane Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane dla działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Przechowują dane narzędzi analitycznych, np.: Google Analytics.
Przechowują dane związane z działaniem reklam.
Umożliwia wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.

Brak plików cookies.

Umożliwia wyświetlanie reklam spersonalizowanych.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek