Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Omlet owsiany na słodko

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15 minut
Liczba porcji:
2 omlety
Czas gotowania:
10 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • motylek
Składniki:
  • 65 g płatków owsianych
  • 2 jajka
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 250 g wody

Dodatki:

  • syrop klonowy do polania na wierzch
  • dowolne owoce
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. 65 g płatków owsianych wsypać do miseczki, zalać je 250 g wrzącej wody, odstawić na 5 minut.
  2. W naczyniu miksującym zamontować motylek. Białka 2 jaj ubić na sztywną pianę. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Czas 4 minuty, prędkość 4.
  3. Zdjąć pokrywę. Dodać 2 żółtka jaj, szczyptę soli i pół łyżeczki proszku do pieczenia. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, całość wymieszać. Czas 1 minuta, prędkość 4.
  4. Zdjąć pokrywę, dodać całe namoczone w wodzie płatki owsiane. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, wszystko wymieszać do połączenia się składników. Czas 1 minuta, prędkość 1.
  5. Zdjąć pokrywę, wyjąć motylek. Silikonową łopatką jeszcze raz wszystko dobrze zamieszać.
  6. Na palniku grzewczym rozgrzać patelnię (nie może być zbyt gorąca). Wylać połowę masy owsianej. Smażyć omlet na suchej patelni pod przykryciem około 2-3 minuty, następnie odwrócić go na drugą stronę i smażyć kolejne 2-3 minuty.
  7. Tak samo postąpić z drugą połową masy owsianej.
  8. Omlet wyjąć na talerz, po wierzchu posypać dowolne owoce, polać syropem klonowym.
Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Koktajl z mango i mlekiem kokosowym
Asesh – napój z granatów
Pieczone falafele z sosem tahini
Wątróbka po nelsońsku
Pizzerinki z ciasta francuskiego
Ciasto marchewkowe
Naleśniki szpinakowe
Zupa meksykańska
Zupa gulaszowa
Makaron z krewetkami, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi
Zapiekanka z kaszy gryczanej
Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi i parmezanem
Zapiekanka z tortellini i kiełbasą
Potrawka z kurczaka z ryżem
Pizzerinki z pieczarkami, szynką i serem
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Smoothie bananowo – gruszkowe
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Korzenne ciasto z cukinią
Muffinki z dynią
Jabłka smażone w cieście naleśnikowym
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Ciasto pomarańczowo-migdałowe
Mus jabłkowy
Kruche rogaliki z marmoladą
Pączki tradycyjne
Oponki serowe
Sałatka włoska