Przepis nadesłany przez: Joanna S
Dodaj do ulubionych
Favorite

Asesh – napój z granatów

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
2
Składniki:

    • 2 granaty (średnie lub duże)

    • 1 szklanka wody
    • 1 cytryna

    • 1 łyżka miodu

    • kilka kostek lodu

Dodatkowe:
  • listki mięty do dekoracji
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Blender kielichowy MBL-15M
Zobacz więcej
Blender ręczny – zestaw MBL-11
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. Jak wydostać nasiona z granatu? Aby najłatwiej dostać się do granatu najpierw dookoła owocu zrobić nacięcie i odkroić jego górną część. Następnie nakroić skórkę co 2-3 cm dookoła owocu i rozerwać go na boki.
  2. Owoce wsypać do miseczki. Możesz posłużyć się łyżką i postukać nią owoc, aby nasiona szybciej wypadły.
  3. Gotowe nasiona przełóż do pojemnika blendera, wlej 1 szklankę wody, wyciśnij sok z 1 cytryny, dodaj 1 łyżkę miodu oraz kilka kostek lodu.
  4. Wszystkie składniki zmiksuj do połączenia wszystkich składników i uzyskania jednolitej konsystencji
  5. Do napoju można dodać kilka listków mięty dla świeżego smaku i aromatu.
  6. Gdy napój będzie gotowy, należy przelać go do szklanek.
  7. Można ozdobić napój listkami mięty.
  8. Twój napój z granatów „Asesh” jest już gotowy do podania!
Udostępnij:
4.5 4 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
przemekwieclawski

Ten przepis jest cudowny

joanna.szustakiewicz

Dziękujemy za komentarz, bardzo się cieszymy 🙂

Zobacz również
Koktajl z mango i mlekiem kokosowym
Pieczone falafele z sosem tahini
Wątróbka po nelsońsku
Pizzerinki z ciasta francuskiego
Ciasto marchewkowe
Naleśniki szpinakowe
Zupa meksykańska
Zupa gulaszowa
Makaron z krewetkami, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi
Zapiekanka z kaszy gryczanej
Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi i parmezanem
Zapiekanka z tortellini i kiełbasą
Potrawka z kurczaka z ryżem
Pizzerinki z pieczarkami, szynką i serem
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Smoothie bananowo – gruszkowe
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Korzenne ciasto z cukinią
Muffinki z dynią
Jabłka smażone w cieście naleśnikowym
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Ciasto pomarańczowo-migdałowe
Mus jabłkowy
Kruche rogaliki z marmoladą
Pączki tradycyjne
Oponki serowe
Sałatka włoska