W naczyniu umieścić nóż. Dodawać składniki: 2 jajka 100 g mąki z ciecierzycy, 100 g mąki pszennej pełnoziarnistej, 150 g mleka, 190 g wody gazowanej, 10 g oleju rzepakowego, szczyptę soli. Zmiksować prędkość 5, czas 15 sekund.
Na patelni rozprowadzić 1 łyżkę oleju, przecierając ręcznikiem papierowym. Smażyć naleśniki z dwóch stron na dużym ogniu.
Naczynie miksujące umyć, umieścić nóż. Włożyć 300 g rozkruszonego w palcach twarogu półtłustego, 150 g jogurtu naturalnego, doprawić dwiema szczyptami soli i szczyptą pieprzu. Zmiksować – prędkość 8, czas 10 sekund.
Na każdego naleśnika nakładać twaróg, plastry łososia, posypać koperkiem i ułożyć kilka liści szpinaku. Zwinąć w rulon, przekroić na pół. Podawać z pomidorkami koktajlowymi.
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.