Przepis nadesłany przez: Joanna Szustakiewicz
Dodaj do ulubionych
Favorite

Nachos z tortilli

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15 minut
Liczba porcji:
2
Czas pieczenia:
6-8 minut
Składniki:
  • 2 gotowe placki tortilli z mąki pszennej lub kukurydzianej
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka pikantnej papryki
  • 1 łyżeczka soli
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Piekarnik elektryczny MPM-45-BO-20
Zobacz więcej
Wskazówki:
  • Uwaga na czasu pieczenia! (nachos bardzo szybko się przyrumieniają).
  •  Nachos przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku np. w puszce (pozostaną chrupkie).
Przygotowanie:
  1. Nastawić piekarnik, temperatura 180 stopni, termoobieg.
  2. Na blaszce wyłożyć papier do pieczenia a na nim wyłożyć placek tortilli.
  3. Placek pokroić w trójkąty (ok. 12 sztuk) następnie posmarować oliwą z oliwek.
  4. Nachos posypać solą, papryką słodką/pikantną wg uznania.
  5. Wstawić blaszkę do nagrzanego piekarnika, piec w temperaturze 180°C, przez 6-8 minut (do momentu aż tortilla zacznie się przyrumieniać).
  6. Wystudzić i podawać z hummusem, pastą guacamole lub jako samodzielną przekąskę.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Koktajl z mango i mlekiem kokosowym
Asesh – napój z granatów
Pieczone falafele z sosem tahini
Wątróbka po nelsońsku
Pizzerinki z ciasta francuskiego
Ciasto marchewkowe
Naleśniki szpinakowe
Zupa meksykańska
Zupa gulaszowa
Makaron z krewetkami, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi
Zapiekanka z kaszy gryczanej
Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi i parmezanem
Zapiekanka z tortellini i kiełbasą
Potrawka z kurczaka z ryżem
Pizzerinki z pieczarkami, szynką i serem
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Smoothie bananowo – gruszkowe
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Korzenne ciasto z cukinią
Muffinki z dynią
Jabłka smażone w cieście naleśnikowym
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Ciasto pomarańczowo-migdałowe
Mus jabłkowy
Kruche rogaliki z marmoladą
Pączki tradycyjne
Oponki serowe
Sałatka włoska