Przepis nadesłany przez: Joanna Szustakiewicz
Dodaj do ulubionych
Favorite

Nachos z tortilli

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15 minut
Liczba porcji:
2
Czas pieczenia:
6-8 minut
Składniki:
  • 2 gotowe placki tortilli z mąki pszennej lub kukurydzianej
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka pikantnej papryki
  • 1 łyżeczka soli
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Piekarnik elektryczny MPM-45-BO-20
Zobacz więcej
Wskazówki:
  • Uwaga na czasu pieczenia! (nachos bardzo szybko się przyrumieniają).
  •  Nachos przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku np. w puszce (pozostaną chrupkie).
Przygotowanie:
  1. Nastawić piekarnik, temperatura 180 stopni, termoobieg.
  2. Na blaszce wyłożyć papier do pieczenia a na nim wyłożyć placek tortilli.
  3. Placek pokroić w trójkąty (ok. 12 sztuk) następnie posmarować oliwą z oliwek.
  4. Nachos posypać solą, papryką słodką/pikantną wg uznania.
  5. Wstawić blaszkę do nagrzanego piekarnika, piec w temperaturze 180°C, przez 6-8 minut (do momentu aż tortilla zacznie się przyrumieniać).
  6. Wystudzić i podawać z hummusem, pastą guacamole lub jako samodzielną przekąskę.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Korzenne ciasto z cukinią
Muffinki z dynią
Angielski deser banoffee
Banany smażone w cieście
Bakalie w miodzie
Egipski budyń
Churros – paluchy ptysiowe
Masa na wafle
Racuchy na piwie
Jabłka smażone w cieście naleśnikowym
Jabłka w cieście
Kruche ciastka z marmoladą (bez jajek)
Kruche ciastka z marmoladą (bez jajek)
ptysie
Ptysie z kremem budyniowym
Pączki tradycyjne
Oponki serowe
Racuchy z twarogu
Koktajl z selerem naciowym, ananasem i pietruszką