Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Mus z twarogu i białej czekolady z sosem malinowym

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 min
Liczba porcji:
4
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 200 g sera białego mielonego (na sernik)
  • 100 g śmietanki 30%
  • 100 g białej czekolady
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • kilka kropli aromatu waniliowego
  • 150 g mrożonych malin
  • 2 płaskie łyżki cukru
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – W naczyniu miksującym umieścić nóż. Wlać 2 łyżki wody, wsypać 200 g mrożonych malin i dodać 2 łyżki cukru. Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę, ogrzewać – temperatura 85˚C, czas 3,5 minuty, prędkość 1.

Krok 2 – Otworzyć pokrywę dzbanka, mus przelać na sitko umieszczone nad miską/garnkiem, przetrzeć pozostawiając pestki. Ostudzić.

Krok 3 – W naczyniu miksującym umieścić nóż. Wlać 100 ml śmietanki, ogrzewać – temperatura 80˚C, czas 3 minuty, prędkość 1.

Krok 4 – Otworzyć pokrywę dzbanka, do śmietany włożyć 100 g białej czekolady połamanej na mniejsze kawałki. Zamknąć pokrywę dzbanka, wymieszać  – czas 15 sekund, prędkość 2.

Krok 5 – Otworzyć pokrywę dzbanka, do czekolady dodać 200 g serka białego, 1 łyżeczkę soku z cytryny i kilka kropli aromatu waniliowego. Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę, wymieszać mus – czas 20 sekund, prędkość 4.

Krok 6 – Otworzyć pokrywę dzbanka, wyłożyć mus do szklanych pucharków. Po ostudzeniu polać sosem malinowym.

Udostępnij:
5 4 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Zupa grochowa
Płatki ryżowe z prażonym jabłkiem i cynamonem
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Krokiety ziemniaczane z farszem pieczarkowym
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Jaglanka z masłem orzechowym i bananem
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pieczeń rzymska z jajkiem
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Pasztet z selera i warzyw
Śniadaniowe placki szpinakowe
Wegańska pasta z czerwonej fasoli
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką