Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Mus z twarogu i białej czekolady z sosem malinowym

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 min
Liczba porcji:
4
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 200 g sera białego mielonego (na sernik)
  • 100 g śmietanki 30%
  • 100 g białej czekolady
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • kilka kropli aromatu waniliowego
  • 150 g mrożonych malin
  • 2 płaskie łyżki cukru
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – W naczyniu miksującym umieścić nóż. Wlać 2 łyżki wody, wsypać 200 g mrożonych malin i dodać 2 łyżki cukru. Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę, ogrzewać – temperatura 85˚C, czas 3,5 minuty, prędkość 1.

Krok 2 – Otworzyć pokrywę dzbanka, mus przelać na sitko umieszczone nad miską/garnkiem, przetrzeć pozostawiając pestki. Ostudzić.

Krok 3 – W naczyniu miksującym umieścić nóż. Wlać 100 ml śmietanki, ogrzewać – temperatura 80˚C, czas 3 minuty, prędkość 1.

Krok 4 – Otworzyć pokrywę dzbanka, do śmietany włożyć 100 g białej czekolady połamanej na mniejsze kawałki. Zamknąć pokrywę dzbanka, wymieszać  – czas 15 sekund, prędkość 2.

Krok 5 – Otworzyć pokrywę dzbanka, do czekolady dodać 200 g serka białego, 1 łyżeczkę soku z cytryny i kilka kropli aromatu waniliowego. Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę, wymieszać mus – czas 20 sekund, prędkość 4.

Krok 6 – Otworzyć pokrywę dzbanka, wyłożyć mus do szklanych pucharków. Po ostudzeniu polać sosem malinowym.

Udostępnij:
5 3 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy