Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Mini pączki jogurtowe

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
30 pączków
Czas smażenia:
20-30 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 350 g mąki pszennej
  • 100 g cukru
  • 10 g proszku do pieczenia
  • 3 jajka
  • szczypta soli
  • 250 g jogurtu naturalnego
  • około 700 ml oleju do smażenia
  • cukier puder do obtoczenia pączków
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Wskazówki:

Olej na patelni nie może być za mało nagrzany, bo pączki będą go wchłaniały. Ale też nie może być zbyt gorący, ponieważ pączki spieką się z zewnątrz, a będą surowe w środku.

Przygotowanie:

1. W naczyniu miksującym zamontować nóż. Odważyć 350 g mąki pszennej, 100 g cukru, 10 g proszku do pieczenia, szczyptę soli, wbić 3 jajka i wlać 250 g jogurtu naturalnego. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, wymieszać ciasto. Czas 1 minuta, prędkość 4.

2. Zdjąć pokrywę, ciasto przełożyć do miski.

3. Na patelnię wylać 700 ml oleju. Przy pomocy łyżki nabierać niewielką ilość ciasta, pomagając sobie drugą łyżką wygarnąć ciasto na nagrzany olej. Smażyć pączki na rumiano z obu stron.

4. Pączki obtoczyć w cukrze pudrze.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Sałatka z jajkiem i brokułem
Pasta jajeczna z serem i ogórkiem kiszonym
Zapiekane bagietki z farszem jajecznym
Ciasto drożdżowe z malinami i kruszonką
Pierś z kurczaka na kanapki
Babka majonezowa
Masło ziołowe
Makaron z łososiem w sosie śmietanowym
Szakszuka pomidorowa
Ciasto leśny mech
Faszerowane grzybki z jajek
Domowa kostka rosołowa z warzyw
Pasta z jajek i awokado