Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Mielone migdały – mąka migdałowa

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
do 40 min
Liczba porcji:
6
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • koszyczek
Składniki:
  • 200 g migdałów
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Migdały wsypać do koszyczka. Do naczynia miksującego wlać 1,6 litra wody. Zamknąć pokrywę dzbanka z zamknięta zaślepką. Zagotować wodę  – funkcja: Gotowanie (ok. 9 min). Po zagotowaniu wody otworzyć ostrożnie pokrywę dzbanka, w naczyniu umieścić koszyczek z migdałami. Zamknąć pokrywę i pozostawić migdały w naczyniu na 5 minut (bez gotowania).

Krok 2 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą miarki wyjąć koszyczek. Lekko wystudzone migdały obrać (skórka powinna lekko odchodzić).

Krok 3 – Obrane migdały podsuszyć w piekarniku: wysypać je na blaszkę do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do max 50˚C na ok. 30min.

Krok 4 – W naczyniu miksującym umieścić nóż.  Do naczynia wsypać migdały, zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę, zmiksować migdały na proszek  – czas 30 sekund, prędkość 10.

Krok 5 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki zebrać migdały ze ścianek naczynia, wyjąć do miski.

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Napój czekoladowo-orzechowy