Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Mielone migdały – mąka migdałowa

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
do 40 min
Liczba porcji:
6
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • koszyczek
Składniki:
  • 200 g migdałów
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Migdały wsypać do koszyczka. Do naczynia miksującego wlać 1,6 litra wody. Zamknąć pokrywę dzbanka z zamknięta zaślepką. Zagotować wodę  – funkcja: Gotowanie (ok. 9 min). Po zagotowaniu wody otworzyć ostrożnie pokrywę dzbanka, w naczyniu umieścić koszyczek z migdałami. Zamknąć pokrywę i pozostawić migdały w naczyniu na 5 minut (bez gotowania).

Krok 2 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą miarki wyjąć koszyczek. Lekko wystudzone migdały obrać (skórka powinna lekko odchodzić).

Krok 3 – Obrane migdały podsuszyć w piekarniku: wysypać je na blaszkę do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do max 50˚C na ok. 30min.

Krok 4 – W naczyniu miksującym umieścić nóż.  Do naczynia wsypać migdały, zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę, zmiksować migdały na proszek  – czas 30 sekund, prędkość 10.

Krok 5 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki zebrać migdały ze ścianek naczynia, wyjąć do miski.

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy
Ciasto Murzynek