Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Mielone migdały – mąka migdałowa

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
do 40 min
Liczba porcji:
6
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • koszyczek
Składniki:
  • 200 g migdałów
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Migdały wsypać do koszyczka. Do naczynia miksującego wlać 1,6 litra wody. Zamknąć pokrywę dzbanka z zamknięta zaślepką. Zagotować wodę  – funkcja: Gotowanie (ok. 9 min). Po zagotowaniu wody otworzyć ostrożnie pokrywę dzbanka, w naczyniu umieścić koszyczek z migdałami. Zamknąć pokrywę i pozostawić migdały w naczyniu na 5 minut (bez gotowania).

Krok 2 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą miarki wyjąć koszyczek. Lekko wystudzone migdały obrać (skórka powinna lekko odchodzić).

Krok 3 – Obrane migdały podsuszyć w piekarniku: wysypać je na blaszkę do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do max 50˚C na ok. 30min.

Krok 4 – W naczyniu miksującym umieścić nóż.  Do naczynia wsypać migdały, zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę, zmiksować migdały na proszek  – czas 30 sekund, prędkość 10.

Krok 5 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki zebrać migdały ze ścianek naczynia, wyjąć do miski.

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką