Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Masa makowa

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 minut
Liczba porcji:
4
Czas gotowania:
30 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 40 g włoskich orzechów łuskanych
  • 40 g migdałów
  • 100 g suszonych owoców bez pestek
  • 300 g maku
  • 300 g mleka
  • 50 g cukru
  • 60 g miodu
  • 100 g rodzynek
  • 80 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 1 łyżeczka aromatu pomarańczowego
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. Do czystego i suchego naczynia miksującego założyć nóż, włożyć 40 g włoskich orzechów łuskanych, 40 g migdałów, 100 g suszonych owoców bez pestek. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Rozdrobnić – czas 10 sekund, prędkość 6.
  2. Otworzyć pokrywę, rozdrobnione orzechy i owoce przełożyć do miski, odstawić.
  3. Do naczynia miksującego, wsypać 300 g maku. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Rozdrobnić – czas 3 minuty, prędkość 12.
  4. Otworzyć pokrywę, łopatką zgarnąć mak na dno misy. Dodać 300 g mleka, 50 g cukru, 60 g miodu. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Gotować  – czas 20 minut, temperatura 80°C, prędkość 1.
  5. Rozdrobnić – czas 1 minuta, prędkość 10. 
  6. Otworzyć pokrywę, łopatką zgarnąć wszystko na dno misy Dodać rozdrobnione orzechy z owocami, 100 g rodzynek, 80 g kandyzowanej skórki pomarańczowej oraz 1 łyżeczkę aromatu pomarańczowego. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Wymieszać – czas 10 sekund prędkość 5.
  7. Przełożyć do innego naczynia i odstawić do ostudzenia.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Zupa grochowa wege
Płatki ryżowe z prażonym jabłkiem i cynamonem
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Krokiety ziemniaczane z farszem pieczarkowym
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Jaglanka z masłem orzechowym i bananem
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pieczeń rzymska z jajkiem
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Pasztet z selera i warzyw
Śniadaniowe placki szpinakowe
Wegańska pasta z czerwonej fasoli
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką