Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Makaron z łososiem w sosie śmietanowym

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
20 minut
Liczba porcji:
4-5
Czas gotowania:
30 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • mieszadło
  • koszyczek
  • naczynie do gotowania na parze
Składniki:
  • 200 g makaronu tagliatelle
  • 1420 g wody
  • 800 g łososia
  • 250 g śmietany kremówki 30%
  • 20 g czosnku
  • 50 g cebuli
  • 40 g masła
  • kilka kropli soku z cytryny
  • 5 g soli
  • szczypta czarnego mielonego pieprzu
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. W naczyniu miksującym zamontować koszyczek, odważyć 200 g makaronu tagliatelle, wsypać pół łyżeczki soli, wlać 1300 g wody.
  1. Na naczyniu zamontować naczynie do gotowania na parze. Odważyć 800 g łososia, zakryć naczynie pokrywką. Ugotować makaron, a przy okazji łososia na parze. Opcja na parze, czas 13 minut.
  2. Łososia odłożyć na talerzyk, przy pomocy widelca rozdrobnić na mniejsze kawałki.
  3. Przy pomocy miarki wyjąć koszyczek z ugotowanym makaronem. Z naczynia wylać wodę.
  4. W naczyniu miksującym zamontować nóż, odważyć 50 g cebuli i 20 g czosnku. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, posiekać warzywa. Czas 5 sekund, prędkość 5.
  5. Zdjąć pokrywę, wyjąć nóż, założyć mieszadło. Przy pomocy silikonowej łopatki zgarnąć wszystko ze ścianek naczynia. Dodać 40 g masła, założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, podsmażyć warzywa. Temperatura 100°C, czas 4 minuty, prędkość 1.
  6. Zdjąć pokrywę, wlać 120 g wody, 250 g śmietany kremówki 30%, dodać kilka kropel soku z cytryny, wsypać pół łyżeczki soli i szczyptę czarnego mielonego pieprzu. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, zagotować sos. Temperatura 100°C, czas 5 minut, prędkość 1.
  7. Zdjąć pokrywę, dodać rozdrobnionego wcześniej łososia. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, jeszcze chwilę gotować sos. Temperatura 100°C, czas 3 minuty, prędkość 1.
  8. Zdjąć pokrywę, sos ewentualnie jeszcze doprawić do smaku.
  9. Ugotowany wcześniej makaron przesypać do garnka, całość zalać gotowym sosem, wszystko razem wymieszać.
  10. Tak przygotowany makaron przekładać na talerze.
Udostępnij:
4.3 6 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Zupa marokańska harira
Zupa włoska minestrone
Zupa azjatycka ramen
Zapiekana cukinia po meksykańsku
Sorbet truskawkowo- bananowy
Polędwiczki z kurczaka z ryżem i parmezanem
Pieczone brzoskwinie z owsianą kruszonką
Pełnoziarniste gofry
Kurczak z ryżem i warzywami
Fit naleśniki pełnoziarniste
Filety z kurczaka po grecku
Chlebek bananowy
Bananowe placuszki owsiane
Cocktail owocowy
Limoncello
Lody melonowe
Słodki chleb pandolce
Muffinki marchewkowo-migdałowe
Czarny burger z łososiem
Dorsz na parze z cebulą i oliwkami
Sałatka z ośmiornicy
Sorbet kawowy
Kurczak w pomarańczach
Kaczka z sosem malinowym
Pizza z mortadellą i burratą
Ravioli z szynką na kremie z zielonego groszku
Tagliatelle z pesto pistacjowym
Letnia sałatka z makaronu
Risotto ze szparagami, sosem z gorgonzoli i olejem bazyliowym
Sałatka Pantesca
Sałatka z komosy ryżowej
Letnia sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Śniadaniowe placki szpinakowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
Panna cotta z sosem owocowym
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Drożdżowa strucla z jabłkami
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kawa mleczna
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
granita truskawkowa
Granita truskawkowa
Domowy krem pistacjowy
Czekolada  a’la dubajska
Domowe ciasto kataifi
Ciastka czekoladowe – Serca
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Tylko wymagane Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane dla działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Przechowują dane narzędzi analitycznych, np.: Google Analytics.
Przechowują dane związane z działaniem reklam.
Umożliwia wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.

Brak plików cookies.

Umożliwia wyświetlanie reklam spersonalizowanych.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek